blog

Bitcoin is volgend jaar een Lamborghini waard, maar in 2023 een Bugatti

By 31 maart 2021No Comments

Jesse Powell, CEO van Kraken, was te gast bij Bloomberg en legt uit waarom hij gelooft dat op de lange termijn de waarde van bitcoin niet in dollars uitgedrukt kan worden. Dit komt door inflatie, waardoor de waarde van overheidsgeld moeilijk als ijkpunt gebruikt kan worden.

Er werd hem gevraagd naar zijn eindejaarsvoorspelling, en Powell zei: ‘Ik denk dat ik zei dat bitcoin tot in het oneindige gaat en dat is moeilijk te begrijpen omdat ik het meet in dollars.’

Van Tesla tot Bugatti

Om het toch begrijpelijk te houden, legt hij zijn voorspelling uit in auto’s. De bitcoin koers kan stijgen van een Tesla Model 3, naar een Lamborghini volgend jaar, en een Bugatti in 2023. ‘Voor de cryptogemeenschap denk ik dat dit soort activa gemakkelijker te meten is met bitcoin, omdat je nooit weet waar de dollar zal zijn. Er kunnen 10 keer zoveel Amerikaanse dollars per jaar beschikbaar zijn, dus het is echt moeilijk om Bitcoin te meten aan de dollar.’

Ethereum en Polkadot

Toen hem werd gevraagd naar Ethereum, benadrukte Powell het belang van de bloeiende sector van niet-vervangbare tokens: ‘Alle NFT-activiteiten stimuleren het gebruik van Ethereum echt.’ Toch moet hier een kanttekening bijgeplaatst worden, en dat is wat hij dan ook doet. Hij denkt namelijk dat veel zal afhangen van de lanceerdatum van ETH 2.0, de update die ervoor moet zorgen dat transacties goedkoper worden.

Tijdens het gesprek ging het ook over alternatieven voor Ethereum en één daarvan is Polkadot.

‘Er zijn veel andere munten die op het Polkadot-netwerk worden gelanceerd, en ik denk dat je zult zien dat veel dingen die op Ethereum stonden, worden overgezet naar Polkadot.’ De reden is dat de transactiekosten lager zijn op Polkadot.

Bron: BTC Direct

Even kort over Polkadot (verkrijgbaar in de app BLOX): Het idee is dat Polkadot sneller en efficiënter moet werken dan blockchains van andere projecten door parachains. Dit zijn kleinere, parallelle blockchains die verbonden zijn met de hoofdblockchain. Er wordt al mee getest, vorige week werd bekend dat Acala Network de eerste veiling van een parachain heeft gewonnen. Deze parachain draait nu nog op het testnet, maar zal in de toekomst naar het echte net (mainnet) worden overgeheveld.

Leave a Reply