blogExchanges

Handelsvolume bitcoin futures Bakkt op recordhoogte, maar valt in het niet bij Binance en andere beurzen

By 28 juli 2020No Comments

Het handelsvolume op Bakkt in futures op bitcoin haalde op 27 juli een nieuw record, maar liefst 8.619 contracten werden afgesloten. Bakkt is de op cryptocurrency gerichte dochteronderneming van de Intercontinental Exchange.

Aangezien elk contract één bitcoin vertegenwoordigt, is gisteren ongeveer voor 97,5 miljoen dollar van eigenaar veranderd. Een absoluut hoogterecord.

Bakkt vestigt een nieuw record

Het vorige record was nog van 19 december 2019. Toen herstelde de bitcoin koers van een dieptepunt van meerdere maanden op het niveau van 6.400 dollar, en steeg het binnen 24 uur met ongeveer 23 procent.

Hieronder zie je de koers van eind 2019.

Hoogtepunt van 11.400 dollar

Gisteren, toen Bakkt een nieuw record vestigde, werd de weerstand van 10.500 dollar gebroken. Dat zie je hieronder aan de grote groene kaars. Vannacht bereikte de koers zelfs even 11.400 dollar, het hoogste punt sinds augustus 2019.

Gisteren werd ook voor meer dan 115 miljoen dollar aan shorts geliquideerd op BitMEX. Zoals je hieronder kunt zien, hebben shorters het sowieso lastig sinds het begin van het weekend.

De handelsvolumes stijgen over de hele linie

CME Group zag dat er voor meer dan 1,2 miljard dollar aan contracten op 27 juli werden verhandeld. Dit is de in Chicago gevestigde beurs waarbij investeerders op een gereguleerde manier kunnen spelen met futures op bitcoin.

Ook de gespecialiseerde cryptobeurzen kunnen mooie cijfers overleggen. Binance gaat aan kop, met een dagelijks handelsvolume van meer dan 1,4 miljard dollar. Coinbase en Bitstamp staan ​​op de tweede en derde plaats, met respectievelijk 429 miljoen en 316 miljoen dollar.

Ofwel, goed voor Bakkt, dat ze een record hebben gevestigd. Maar het valt in het niet bij de andere beurzen.

Als je op de hoogte wilt blijven van de futuresmarkt op bitcoin, dan is het dashboard van Skew een goede om in de gaten te houden.

Wat is het verschil tussen bitcoin futures en bitcoin opties?

Met zowel bitcoin futures als bitcoin opties speculeer je op de koers van bitcoin. Je gokt op een prijsstijging of een prijsdaling.

Bij een bitcoin future ben je verplicht om aan het eind van het contract bitcoin te kopen of te verkopen. Bij bitcoin opties is dat niet verplicht, je kan ook kiezen om aan het einde van het contract niets te doen.

Bij CME Group worden bitcoin futures en bitcoin opties gedekt door dollars. Je handelt dus niet echt in bitcoin. Bij Bakkt is dat anders, zij bieden bitcoin futures en opties aan waarbij je aan het eind van het contract daadwerkelijk bitcoin koopt.

Leave a Reply