blog

Elrond (ERD) stijgt met 4.000 procent sinds coronacrash, maar hoe dan?

By 27 juli 2020No Comments

Soms kom je zo’n cryptomunt tegen waarbij je denkt: ‘Had ik toen maar gekocht.’ Dat geldt zeker voor Elrond. Sinds het dieptepunt in maart is de coin met 3.934 procent in waarde toegenomen! Was Elrond (ERD) op 17 maart nog maar 0,0006 dollar waard, nu betaal je 0,027 dollar voor een ERD. Maar waarom gaat het zo hard met Elrond?

Mainnet met Proof of Stake lanceert op 30 juli

Waarschijnlijk heeft de prijsstijging alles te maken met de lancering van het mainnet van Elrond, op donderdag 30 juli. Tot nu toe was de token alleen verkrijgbaar via het Ethereum netwerk als ERC-20 token of op de Binance DEX als BEP2 token.

Maar vanaf donderdag 30 juli staat Elrond op eigen benen, en dan is het mogelijk om de coin te staken. Op de website van Elrond wordt afgeteld naar dit evenement. Staken houdt in dat je jouw coins kan inzetten, in ruil daarvoor ontvang je meer coins.

Je kan op twee manieren coins verdienen. Je kan bijvoorbeeld meedoen aan een validator pool. In dat geval ontvang je jaarlijks 29 procent rendement op je inzet. Maar je kan ook zelf transacties valideren, en dan ontvang je jaarlijks 36 procent rendement op je inzet.

Blijkbaar is het enthousiasme onder de investeerders groot. Het staken van Elrond kan zorgen voor een verhoogde vraag, en dat drijft de prijs van Elrond naar nieuwe hoogtepunten. Maar als je kijkt naar de beloningen die Elrond belooft, dan is deze hoge vraag ook niet vreemd.

Maximale hoeveelheid coins

Staking is niet het enige wat het mainnet van Elrond biedt. Elrond heeft straks ook een limiet op het maximale aantal coins wat in omloop zal zijn, net zoals bitcoin. De snelheid van uitgifte wordt ieder jaar verlaagd, totdat er geen nieuwe ERD meer bij komt na tien jaar. Hoeveel coins er in totaal zullen zijn wordt niet door Elrond vermeld.

Verder belooft ERD een snelle en schaalbare blockchain te zijn, mede omdat het mainnet gebruik maakt van shardingtechnologie en Proof of Stake. Maar naast de technologie laat Elrond zien dat er nog steeds goed verdiend kan worden op investeringen in cryptocurrency!

Leave a Reply