blog

Grote Amerikaanse verzekeraar kocht voor 100 miljoen dollar bitcoin

By 11 december 2020No Comments

Een van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld heeft voor 100 miljoen dollar aan bitcoin gekocht. Verzekeraar MassMutual heeft 675 miljard USD aan beheerd vermogen en 30 miljard dollar aan jaarlijkse inkomsten.

Bitcoin eindelijk onder verzekeraars

NYDIG heeft de aankoop geregeld voor MassMutual: ‘Onze samenwerking met MassMutual betekent dat Bitcoin de overstap maakt naar de verzekeringssector en algemene beleggingsrekeningen. Wij hebben het unieke vermogen om te voldoen aan de complexe behoeften van institutionele beleggers.’

Zondag viel te lezen in een aanvraag bij de SEC dat de New York Digital Investment Group (NYDIG) 100 miljoen dollar had opgehaald bij slechts één investeerder. Journalistiek platform The Wall Street Journal kwam met de primeur dat die investeerders Massachusetts Mutual Life Insurance Co is, ofwel MassMutual. Deze verzekeringsmaatschappij is 170 jaar oud en heeft zo’n vijf miljoen klanten.

Digitale wereld

MassMutual zegt dat dit een strategische investering was om te diversifiëren en tegelijkertijd te profiteren van nieuwe kansen: ‘Hierdoor krijgen we een afgemeten maar zinvolle blootstelling aan een groeiend economisch aspect van onze steeds digitaler wordende wereld.’

De afgelopen maanden zagen we grote investeringsmaatschappijen, IT-bedrijven en betalingsproviders investeren in bitcoin. Met een beetje fantasie kun je de bedrijfsvoering van al deze bedrijven wel linken aan bitcoin. Bij een verzekeringsmaatschappij is er geen directe link denkbaar. Dat maakt het ook zo bijzonder dat MassMutual bitcoin heeft gekocht.

Bedrag minder belangrijk dan signaal

Ross Stevens, de voorzitter van NYDIG, zegt dat dit de grootste investering in bitcoin is van een verzekeringsmaatschappij waar hij weet van heeft. Hij claimt dat andere verzekeringsmaatschappijen ook via zijn bedrijf bitcoin hebben gekocht, maar op kleinere schaal.

Nu denk je misschien, 100 miljoen dollar is maar een klein deel van de totale 675 miljard dollar die MassMutual beheert. Dat klopt ook, maar de belangrijkste stap is dat het bedrijf hun portfolio publiekelijke verruimt met bitcoin.

Nu is het wachten tot een groot pensioenfonds bekend maakt om een deel van hun portfolio om te zetten in bitcoin.

Leave a Reply