blog

Grootste Amerikaanse beurs Coinbase stopt handel XRP

By 29 december 2020No Comments

Coinbase is van plan om de handel in XRP van Ripple op 19 januari op te schorten. Onder voorbehoud natuurlijk: ‘kan indien nodig eerder worden stopgezet.’

Reactie op aanklacht

De grote Amerikaanse cryptocurrency beurs Coinbase zal de handel in XRP stopzetten. Dit is een reactie op dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) juridische stappen onderneemt tegen Ripple.

In een blogpost van vannacht op de website van Coinbase, schreef de Chief Legal Officer, Paul Grewal, dat vanaf 19 januari 2021 de handel in XRP wordt stopgezet. Coinbase verduidelijkte dat ‘de handel indien nodig eerder kan worden stopgezet’ om de gezondheidsstatistieken van de beurs te behouden. Wellicht dat dit nu nog iets belangrijk is voor Coinbase, nu de IPO er aan zit te komen.

Spark en wallets blijven

Bovendien heeft de opschorting naar verluidt geen invloed op het aankomende Spark airdrop van het door Ripple gesteunde Flare Network.

‘De schorsing heeft geen invloed op de toegang van klanten tot XRP wallets. Deze blijven beschikbaar voor stortingen en  verzendingen, aldus Grewal. ‘We zullen XRP blijven ondersteunen op Coinbase Custody en Coinbase Wallet.’

De Amerikaanse beurs is tot dusver de grootste die een standpunt over XRP heeft ingenomen na de aankondiging van 22 december dat de SEC Ripple, Brad Garlinghouse en Chris Larsen aanklaagt. Ze worden beschuldigd van het voeren van een ‘niet-geregistreerd, doorlopend aanbod van digitale activa-effecten.’ Lees hier meer over de aanklacht.

Dominostenen kunnen vallen

Eerder vandaag kondigde crypto beurs OKCoin aan dat ze de handel en stortingen van XRP-handel vanaf 4 januari stopzetten. Bitstamp wil de XRP-handel binnenkort ook stopzetten, maar dan alleen voor Amerikaanse klanten. Een paar kleinere beurzen, waaronder OSL, Beaxy en CrossTower, hebben aangekondigd dat ze soortgelijke acties zullen ondernemen tegen teken.

Sommige crypto-gebruikers verwachten dat andere beurzen, als dominostenen, de handel in XRP zullen stopzetten, althans voor Amerikanen.

‘Binnenkort zul je Kraken, Bittrex, Genesis, Grayscale en andere leden van de Crypto Rating Council ook zien verwijderen’, aldus Twitter-gebruiker PratikKala. ‘De liquiditeit zal opdrogen en de overgebleven marktmakers in Azië zullen er ook uit moeten.’

Er gaan ook al geruchten dat GrayScale mogelijk afstand neemt van XRP in hun fonds. Op de website staat dat ‘De Grayscale XRP Trust private plaatsing momenteel gesloten is.’

Leave a Reply