blog

Aandelen Greenpro stijgen 103% na aankondiging bitcoin investering

By 29 december 2020No Comments

Greenpro Capital Corp. is van plan een investeringsfonds voor bitcoin op te richten. Vanaf het moment dat ze dit nieuws verspreid werd, steeg de aandelenkoers van het bedrijf met 103 procent.

Bitcoin fonds is kassa

CK Lee, CEO van Greenpro, zegt in een persbericht dat het bedrijf volledig gelooft in bitcoin als een store of value. Ofwel een manier om waarde op te slaan. Lee zegt dat hij de investeringsbankiers van het bedrijf heeft gevraagd om schuldinstrumenten aan investeerders te verkopen om 100 miljoen dollar op te halen om bitcoin te kopen. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf ook eigen geld in bitcoin zal investeren.

De analisten van Greenpro zijn van mening dat bitcoin en andere grote cryptocurrency’s zoals ethereum een ​​grotere kans op rendement kunnen geven, dan het aanhouden van fiat-valuta. Hij voegt eraan toe dat talloze banken, hedgefondsen, verzekeringsmaatschappijen en instellingen geïnteresseerd zijn om te investeren in bitcoin.

Greenpro zal niet direct bitcoin kopen, dat gaat via dochteronderneming CryptoSX.

De prijs van de aandelen van Greenpro (GNPR) is na de aankondiging met 103% gestegen tot een tijdelijk hoogtepunt van 2,60 dollar.

Bron: tradingview

Stijgende aandelenwaarde door bitcoin

In soortgelijk nieuws is de aandelenkoers van Marathon met meer dan 30% gestegen nadat ze een deal van 170 miljoen dollar tekende met Bitmain. Laatstgenoemde fabriceert hardware voor bitcoin miners. Marathon beheert een van de allergrootste miner boerderijen in Noord-Amerika. Ze hebben nu 33.000 miners van Bitmain staan en tegen december 2021 komen daar nog eens 70.000 S19-miners bij.

Microstrategy blijft echter het belangrijkste beursgenoteerde bedrijf met een investering in bitcoin. Het bedrijf investeerde in 2020 475 miljoen dollar en haalde vorige maand nog eens 650 miljoen dollar op via senior convertible notes. Dit zijn een soort bedrijfsobligaties. Dit geld willen ze ook in bitcoin investeren.

Het zijn niet alleen de directe investeringen in bitcoin die zorgen voor stijgende aandelenkoersen. PayPal heeft als bedrijf niet direct in bitcoin geïnvesteerd, maar sinds het moment dat klanten via PayPal bitcoin kunnen kopen en gebruiken om mee te betalen, is de aandelenkoers met 17% gestegen.Leave a Reply