blog

Grayscale vraagt 1.671% meer voor Litecoin, hoe kan dat?

By 3 maart 2021No Comments

Vermogende investeerders wijzen niet alleen een deel van hun portfolio toe aan bitcoin, maar ook aan andere crypto’s. Vooral litecoin blijkt populair, fondsenbeheerder Grayscale verkoopt litecoin voor een meerprijs van 1.671 procent. En toch is er interesse. Hoe komt dat?

Indirect in litecoin investeren

Bij Grayscale koop je niet rechtsreeks litecoin, maar koop je een aandeel bij Grayscale Investments. Alleen geaccrediteerde investeerders met een minimaal vermogen van 25.000 dollar komen in aanmerking voor zo’n aandeel. Een andere voorwaarde is dat je de aandelen minimaal een jaar lang moet vasthouden.

Op dit moment kost één aandeel in het Grayscale Litecoin Trust 290 dollar (240,11 euro). Maar voor dat aandeel krijg je indirect slechts 16,37 dollar (13,55 euro) aan litecoin. Dat betekent dat het bijna 18 keer duurder is om litecoin te kopen is via Grayscale dan via een broker zoals BTC Direct of BLOX.

Het verschil tussen de litecoin koers en de aandelen van Grayscale is dus enorm, maar het verschil was afgelopen maanden zelfs nog groter. Eind november betaalde je 500 dollar (413,69 euro) per litecoin aandeel, daarvoor kreeg je slechts 8,37 dollar (6,93 euro) aan LTC.

Litecoin-aandelen van Grayscale blijven blijkbaar populair onder institutionele investeerders. Via Grayscale is het mogelijk om in litecoin te investeren zonder de coins zelf te beheren. Dit gemak is voor veel vermogende beheerders een eenvoudige optie om blootstelling aan LTC te krijgen.

Grayscale blijft litecoins kopen

Ondertussen blijft Grayscale zijn Litecoin Trust uitbreiden door meer litecoins te kopen. In de afgelopen maand heeft Grayscale meer dan 174.000 LTC gekocht, dit is ongeveer 80 procent van alle coins die in deze periode zijn gemined. Het nieuwe aanbod aan litecoins wordt dus snel opgekocht.

Of het komt door Grayscale is niet hard te maken, maar de litecoin koers is vandaag met bijna 10 procent gestegen. Gisterenavond kocht je LTC nog voor 142 euro per munt, vanmorgen rond half tien was de waarde ruim 163 euro. 

Op dit moment bevindt litecoin zich op de 8e plek op het gebied van marktkapitalisatie, tussen ripple en chainlink in. Lukt het litecoin om een comeback te maken? We houden het in de gaten!

Leave a Reply