blog

Analyse: Bitcoin breekt met weerstand en handelt boven 50.000 dollar

By 3 maart 2021No Comments

Bitcoin is weer gestegen tot boven de 50.000 dollar (41.385 euro)! Het moge duidelijk zijn, de koers is weer helemaal terug, na de daling van vorige week. In deze analyse behandelen we onder andere de RSI en laten we zien dat er maar weinig nodig is voor bitcoin om 58.000 dollar (48.000 euro) te halen.

RSI laat kleine stijging zien

We beginnen met de RSI (Relative Strength Index), deze neigt weer naar boven uit te slaan. De RSI wordt met de paarse lijn in de grafiek hieronder weergegeven, waar elke kaars een week aangeeft. Ligt deze paarse lijn boven het paarse vlak, en boven een score van 80, dan is de markt sterk en de trend stijgend. Dit zijn goede signalen en als dit zo blijft dan kan de huidige weekcandle in het groen eindigen.

Bron: Tradingview

Weerstand op 49.700 dollar doorbroken

In de grafiek hieronder, waar elke candle één dag voorstelt, zie je dat het weerstandsniveau van 49.700 dollar meerdere malen getest is.  Maar vandaag is de bitcoin koers daar doorheen gebroken. Op het moment van schrijven is bitcoin zelfs meer waard dan 51.000 dollar. Als bitcoin dit kan volhouden, en niet weer terugzakt naar onder de weerstand, dan kan Bitcoin vrij doorstomen naar 58.000 dollar. Er is namelijk geen weerstand meer op de daggrafiek.

Als dit niet lukt dan is er een supportzone in de vorm van de EMA50, de groene lijn. Die ligt nu op ongeveer 43.000 dollar, ofwel 35.580 euro.

Bron: Tradingview

Bitcoin geeft niet op en overwint

We gaan iets dichter op de grafiek zitten, elke candle in de grafiek hieronder vertegenwoordigt één uur. We spraken net al even over de grens van 49.700 dollar, en op de uurgrafiek zie je dat bitcoin maar liefst vijf pogingen heeft gedaan om hier doorheen te breken. Maar de laatste poging van vanochtend is succesvol gebleken, bitcoin is er helemaal klaar mee en knalt door de resistance heen.

Bron: Tradingview

Op het randje

Zal je net zien, tijdens het schrijven van deze analyse knalt bitcoin ineens omhoog en is de richting bepaald. Zo snel kan het gaan. De 50.000 dollar grens is wederom gepasseerd en het ziet er naar uit dat bitcoin nog wel even doorstoot. Het is toch een psychologische grens en veel mensen vinden vertrouwen in mooie ronde getallen.

De stemming is dan vaak ‘we zitten boven de 50 en we zijn niet te stoppen.’ Hierin schuilt natuurlijk ook een gevaar, want een snel stijgende prijs kan ook zorgen voor een snelle correctie. Blijf daarom de bitcoin koers in de gaten houden, als deze zo hard blijft stijgen, dan ligt een correctie op de loer.

Maar wat kun je de komende dagen verwachten? We vatten dat onder de grafiek hieronder samen in een bullish (positief) en bearish (negatief) scenario. Elke candle op de grafiek is één dag.

Bron: tradingview

Bullish of bearish?

In de grafiek hierboven schetsen we twee mogelijke scenario’s:

  • Bullish
    In de grafieken is geen duidelijke weerstand tot 58.000 dollar (48.000 euro). Mocht bitcoin dat niveau weer bereiken, en er deze keer afstand van nemen, dan verkent bitcoin onbekend terrein. En dan kan het wel eens heel erg hard gaan.
  • Bearish
    In het geval dat er onderweg of op 58.000 dollar toch weerstand is, dan zijn we snel weer terug bij onze oude vriend 49.700 dollar (41.000 euro). Nu is dat een vriend geworden, want dit niveau is zo weerbarstig gebleken dat het een sterke ondersteuning kan bieden.

Leave a Reply