blog

Miljardair Loeb vergelijkt cryptocurrency met betreden van multiversum

By 3 maart 2021No Comments

Dan Loeb, miljardair en oprichter van Third Point, een hedgefonds uit New York, tweette gisteren dat hij de crypto-sector onderzoekt. Hij probeert de verschillende kansen te beoordelen.

Loeb staat erom bekend dat hij in de loop van de jaren een fonds ter waarde van 3 miljoen dollar heeft laten uitgroeien tot 17,5 miljard dollar. Het is dus geen kleine naam.

Portaal tussen twee werelden

‘Ik heb mij de laatste tijd verdiept in crypto’, zei Loeb, eraan toevoegend dat het een echte uitdaging is om ‘intellectueel open te staan’ voor nieuwe en controversiële ideeën. ‘Cultureel vergelijk ik het overbruggen van de cryptowereld met het oude als het vinden van een portaal tussen twee verschillende werelden in het multiversum.’

Superieur intellect

De fondsbeheerder zegt dat het handhaven van gezond scepticisme vereist is, zeker bij het uitvogelen van wat crypto nu werkelijk is. Hij zei dat om dit te doen het nodig is om deel te nemen aan wat Steve Jobs beschreef als een vereiste voor een superieur intellect: ‘om twee tegengestelde ideeën in je hoofd te houden en het vermogen te behouden om te functioneren.’

Nog op tijd?

Loeb voegde eraan toe dat een ander conflict om te overwinnen het idee is dat je te laat zou kunnen zijn om in te stappen in crypto. Hiermee verwijst hij naar het feit dat bitcoin vorige maand een totale waarde van 1 biljoen dollar overschreed en dat al veel grote (institutionele) investeerders bitcoin hebben gekocht. Hij vergeleek dit met de slechtste plek aan een pokertafel.

Voorlopig lijkt Loeb vooral geïnteresseerd in NFT, hij verwijst namelijk naar het artikel NFTS and a Thousand True Fans van Chris Dixon.

Leave a Reply