blogExchanges

GrayScale heropent deuren en koopt meteen voor 80 miljoen dollar bitcoin

By 15 januari 2021No Comments

Veel bedrijven waren tijdens de feestdagen gesloten. Ook investeringsfonds GrayScale sloot kort de deuren, maar toen ze weer open gingen duurde het niet lang voordat het bitcoin fonds verder werd aangevuld.

Open deuren

Binnen enkele uren na opening kocht de GrayScale Bitcoin Trust (GBTC) afgelopen woensdag 2.170 bitcoin. Uit data blijkt dat het fonds afgelopen dinsdag 606.640 bitcoin bevatte. Dat steeg woensdag naar tot 608.810 bitcoin, zoals hieronder afgebeeld.

Na een korte pauze rond nieuwjaar, zijn ook de firma’s van de institutionele beleggers weer geopend. Dat zijn de klanten van GrayScale en dit zie je ook terug aan de activiteit in het GBTC-fonds. Het fonds verwerkt elke dag ongeveer een half miljard dollar aan handelsvolume.

Half miljard bitcoin per week

Het beheerd vermogen van hun bitcoinfonds nadert 21 miljard USD, zei het bedrijf, met een totaal vermogen van bijna 25 miljard.

Voorafgaand aan het kerstreces kocht GrayScale voor een half miljard dollar bitcoin per week, een enorme stijging ten opzichte van het derde kwartaal. Investeerders kwamen met 3.26 miljard dollar op de proppen valt te lezen in het kwartaalverslag.

Goede timing

De trend van het vierde kwartaal lijkt gewoon voortgezet te worden dit jaar. Dat wordt wel bevestigd door die 80 miljoen dollar binnen enkele uren na opening. Mocht je deze data zelf in de gaten willen houden, bij GrayScale loopt de week van dinsdag tot dinsdag.

Je kunt GrayScale ook niet beschuldigen van slechte timing. Maandag knalde de bitcoin prijs met 25% omlaag en schreef CNN dat we ons nu weer in een bear markt bevinden (schud hoofd). Een dag later ging het fonds weer open en sindsdien heeft de BTC koers 40.000 dollar weer aangetikt.Leave a Reply