blog

Bitcoin koers in tweestrijd, maar spektakel is gegarandeerd!

By 15 januari 2021No Comments

Waar ik vorige week volatiliteit beloofde hebben we dat ook zeker gekregen. De top werd zowaar rond de $42.000 gezet en met een noodvaart zakte de bitcoin koers in twee dagen dik $10.000 weg. Wat een spektakel! Dit zijn bewegingen waar je je tegen moet wapenen om niet in paniek vast te komen.

De koers vond support op de nog altijd nette prijs van $30.000. Na een flink bounce terug naar de $40.000 lijken we nu in een tweestrijd te zitten. Laten we hieronder de mogelijke scenario’s uitwerken.

Scenario voor de bulls

De koers weet vooralsnog netjes stand te houden op de lagere tijdframes.

bitcoin_koers_in_tweestrijd_maar_spektakel_gegarandeerd_afbeelding1Afbeelding 1: 4-uurs bitcoin grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven te zien is hebben we een dak boven het hoofd van de $40.000. Zolang we boven de medium Bollinger bands blijven, die op dit moment op $36.600 ligt, ziet het er goed uit. Dat lijken op dit moment de twee sleutelzones. Een breakout boven de $40.000 en een nieuwe all time high lijkt in de maak. Een target hierbij zou rond de $45.000 en misschien wel tegen de $50.000 zijn. Let hierbij op als bitcoin onder de $36.000 zou komen, daar ligt veel gevaar op de loer.

Scenario voor de laatkomers

Indien jij nog naarstig op zoek bent naar een nieuwe entry is er mogelijk goed nieuwe te vinden op de hogere tijdframes. De wekelijkse en tweewekelijkse koers hangen met de benen buiten de Bollinger Bands; een fenomeen dat in de historie van bitcoin vaak een (lokale) top markeerde.

bitcoin_koers_in_tweestrijd_maar_spektakel_gegarandeerd_afbeelding2Afbeelding 2: tweewekelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven te zien is kenmerkt een bull market scherpe retraces. Afgelopen weekend was daar al een voorproefje van. De tweewekelijkse grafiek kraakt en piept in de voegen. Een flinke spike is nog mogelijk maar een afkoelingsperiode lijkt eraan te komen. Op dit moment is met name de $26.000-zone een hele interessante. Hier zou de koers 40% teruggekomen zijn van de recente all time high. Iets meer paniek zou lagere entries mogelijk maken maar don’t push your luck. Gaat geduld ook nu de mensen belonen? Fear of missing out (FOMO) kan een pijnlijke fout gaan worden de komende weken.

Mijn plan

Zoals de members van Crypto Insiders weten ben ik altijd vrij open in het delen van inzichten en mijn persoonlijke plan. Mocht ik er dit keer gigantisch naast zitten, so be it. Ik heb afgelopen dip rond de $30.000 wat teruggekocht. Indien we de komende dagen een nieuwe high maken zal ik onderweg naar boven wederom verkopen. Op $50.000 zal ik waarschijnlijk NIETS meer bezitten en de koers even tijd geven om af te koelen. Indien we de $40.000 niet gaan breken en hier wegzakken heb ik mijn biedingen tussen de $28.000-20.000 paraat staan. Vanuit die filosofie maakt het mij dus niet uit wat de koers op korte termijn doet. Overhit of ijskoud einde van januari, op beide scenario’s ben ik voorbereid.

Let the games begin! Are you not entertained?

Leave a Reply