blogExchanges

Cryptobedrijf Anchorage krijgt landelijke banklicentie

By 14 januari 2021No Comments

Het Amerikaanse cryptobedrijf Anchorage is de eerste federaal goedgekeurde digitale activabank. Het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) verleende Anchorage toestemming om een landelijke bank te mogen runnen.

Gekwalificeerde bewaarder

De institutionele cryptobewaarder heeft nu het stempel ‘Qualified Custodian’ volgens de vereisten van de Securities and Exchange Commission (SEC). Tussenpersonen die handelen namens klanten moeten geld, aandelen en andere assets van clienten bewaren bij zo’n Qualified Custodian.

In een verklaring gaat de OCC in op de voorwaardelijke goedkeuring van Anchorage:

‘De OCC heeft Anchorage een charter van een nationale trustbank verleend na een grondige evaluatie van het bedrijf en zijn huidige activiteiten. Als een afdwingbare voorwaarde voor goedkeuring sloot het bedrijf een operationele overeenkomst die onder meer de kapitaal- en liquiditeitsvereisten en de verwachtingen van het OCC op het gebied van risicobeheer delen.’

Wat kun je hiermee?

Met een bankcharter kan de Anchorage Digital Bank National Association volgens Anchorage bewaardiensten leveren voor elke financiële instelling.

‘Tot nu toe waren er fintech-bedrijven met de technische verfijning om veilig digitale activa te verwerken onder een fragmentarische regelgevingsstructuur per staat. Daarnaast waren er landelijke banken met een robuust regelgevingskader die niet de echte technologische kennis hebben die nodig is. Zij kunnen niet in de blockchain-ruimte te opereren in het razendsnelle innovatietempo ‘, aldus Nathan McCauley en Diogo Mónica in een gezamenlijke verklaring.

Anchorage Digital Bank, zeggen ze, kan nu de technische en regelgevende duidelijkheid bieden die ‘serieuze institutionele deelname’ vereist.

Andere bedrijven willen in de nabije toekomst ook een bankcharter. BitPay en Paxos hebben beide in december federale charters aangevraagd bij de OCC.

Eerder schreven wij dat Avanti en Kraken ook een banklicentie hebben verkregen, maar dat was alleen voor de staat Wyoming.

Leave a Reply