blog

Grayscale heeft 3,5 miljard dollar aan bitcoin en 410 miljoen dollar in ethereum

By 13 juli 2020No Comments

Fondsenbeheerder Grayscale gaat zich meer richten op bitcoin en ethereum. Dat laat de firma weten op Twitter. De verhouding van Grayscale’s Digital Large Cap fonds verandert een klein beetje voor bitcoin (van 81% naar 81,5%) en wat meer voor ethereum (van 9,6% naar 11,7%). Dit gaat ten koste van andere coins, Grayscale houdt relatief minder xrp, bitcoin cash en litecoin vast.

Meeste vertrouwen in bitcoin en ethereum

De gewijzigde samenstelling van het investeringsfonds van Grayscale laat zien dat de firma het meeste vertrouwen heeft in bitcoin en ethereum. Op dit moment bewaart Grayscale maar liefst 3,5 miljard dollar aan bitcoin, en 410 miljoen dollar aan ethereum. Ter vergelijking, het aantal bitcoin cash, litecoin en xrp beslaat in totaal minder dan 12 miljoen dollar.

Het kan goed zijn dat Grayscale zijn portfolio aanpast op de huidige verhoudingen op de cryptomarkt. De marktdominantie van ethereum is bijvoorbeeld gestegen van 8,17 procent naar 9,8 procent. Over dezelfde periode is de dominantie van xrp juist gedaald van 4,21 procent naar 3,28 procent. De dominantie van bitcoin cash zakte naar 1,6 procent, en die van litecoin naar 1,07 procent. De data is afkomstig van cryptovergelijkingswebsite CoinMarketCap.

Grayscale koopt 150 procent van geminede bitcoins op

Het meest opvallend blijft de interesse van Grayscale in bitcoin. Vanaf eind juni bestaat 81,5 procent van het portfolio van Grayscale uit ’s werelds grootste cryptomunt. En dat niet alleen, eerder schreven we dat Grayscale 150 procent van het aantal bitcoins dat wordt gemined opkoopt.

Vooral na maandag 11 mei koopt Grayscale meer bitcoins op. Dat is geen toevallige datum, op 11 mei vond namelijk de bitcoin halving plaats. Op die dag halveerde de instroom van nieuwe bitcoins. Volgens veel analisten en investeerders is dat een katalysator voor een nieuwe bitcoin bull run. Grayscale lijkt er in ieder geval vertrouwen in te hebben.

Ouders hebben het meeste interesse in bitcoin

Vorig jaar heeft Grayscale een onderzoek afgelegd, met de vraag wie er het meest geïnteresseerd is in bitcoin. Opvallend genoeg hebben ouders de meeste interesse in bitcoin. Maar liefst zeventig procent van de geïnteresseerde ondervraagden zegt namelijk kinderen te hebben. Het stereotype van de jonge, trendy hipster die investeert in bitcoin blijkt volgens Grayscale dus niet te kloppen!

Leave a Reply