blog

Bitcoin lijkt erg veel op begin 2017 voor stijging van 2.000 procent

By 13 juli 2020No Comments

Al weken beweegt de bitcoin koers vooral zijwaarts. Maar daar kan snel verandering in komen. Volgens Charles Edwards, fondsenbeheerder bij Capriole Investments, breekt bitcoin binnenkort uit. Volgens hem bevindt bitcoin zich nu op hetzelfde punt als in begin 2017, toen de koers ook uit is gebroken.

Op naar nieuwe hoogtes

Hieronder zie je de grafiek die Edwards op Twitter deelde. De laatste trendlijn tekent hij over de top van 2017, helemaal tot over de top van 2019 en de hoogtepunten van 2020. Stijgt de bitcoin koers nu, dan is de prijs eindelijk uit een jarenlange trendlijn gebroken. Let op, de grafiek is logaritmisch.

Op twee manieren lijkt de bitcoin koers van nu op begin 2017. Ten eerste schuurt de koers nu wel heel dicht tegen de trendlijn aan. Ten tweede is het enkele maanden na de bitcoin halving. Bij een bitcoin halving wordt de instroom van nieuwe bitcoins gehalveerd. Dit is een zeldzame gebeurtenis, want het gebeurt slechts om de vier jaar. De laatste bitcoin halving vond plaats op maandag 11 mei.

Record in rekenkracht positieve drijfveer voor de keors

Het zijn niet alleen trendlijnen die een rooskleurige toekomst voor bitcoin voorspellen. De hash ribbons indicator van Charles Edwards laat een koopsignaal zien, zoals we eerder vandaag in dit artikel hebben geschreven. Hieronder zie je deze indicator op de euro-grafiek van bitcoin. Elke keer als het koopsignaal verschijnt, stijgt de bitcoin koers met dubbele cijfers.

Maar wat zegt deze indicator eigenlijk? De hash ribbons zijn gebaseerd op de totale rekenkracht op het bitcoin netwerk. Duizenden miners wereldwijd verwerken dagelijks bitcoin transacties en zetten daar apparatuur en dus rekenkracht voor in.

De hash ribbons laten de stijgingen en dalingen van de rekenkracht zien. Daalt de lijn? Dan houdt dat in dat sommige miners stoppen, de rekenkracht op het netwerk daalt dan. Die gebeurtenis noem je miner capitulation. Tijdens een miner capitulation zakt de rekenkracht en de bitcoin koers in eerste instantie, om daarna sterk te herstellen.

De rekenkracht is nu ook flink hersteld, sterker nog, vandaag heeft het bitcoin netwerk een nieuw record gevestigd. Volgens de indicator van Edwards kan de bitcoin koers nu niet uitblijven, deze zou ook moeten stijgen.

Leave a Reply