blog

Technische analyse: Ethereum kan belangrijkste doorbraak zien sinds 2018 op 240 dollar

By 13 juli 2020No Comments

Van de top vijf munten is Ethereum de laatste weken het meest bullish geweest. De ethereum koers heeft rustig kunnen groeien naar 240 dollar en volgens analisten kan de munt nu uit een trendlijn breken, die al sinds 2018 loopt.

Ethereum kan spoedig massale uitbraak zien

Volgens Lucid kan Ethereum al snel een belangrijke doorbraak zien, omdat de munt nu schuurt tegen een langdurige weerstand. Mocht de diagonale weerstand (dunne groene lijn hieronder) breken, dan verwacht de analist een ‘explosieve appreciatie’ door een positieve macro- en fundamentele omgeving.

Snelle groeiers

Lucid maakt deze analyse niet alleen op basis van technische factoren. Veel analisten verwachten dat ook fundamentele zaken voor een groei van de ether prijs kan zorgen.

Hoewel de koers nog steeds beweegt onder de trendlijn die al sinds 2018 geldt, is het ethereum netwerk nog nooit zo druk geweest sinds de ICO-tijden van weleer. Dat komt door het steeds populairder wordende decentrale financiële ecosysteem (DeFi) van de blockchain, deze heeft sinds begin 2020 een enorme opleving gekend. De groei tot deze sector heeft geleid tot de hoogste on-chain metriek voor Ethereum sinds de zeepbel van 2018.

Dat is overigens niet onze conclusie, maar die van analysebedrijf Santiment:

“ETH’s netwerkgroeimetriek is snel gestegen sinds begin 2020, waardoor er 237% meer adressen zijn dan op 1 januari 2020. Nieuwe adressen kruisten gisteren weer boven de 100.000, en het lijkt erop dat de nieuwe adressen per dag naar een hoogtepunt van 116.000 gaan.’

Transactiekosten Ethereum zijn zorgelijk

De kosten om een transactie uit te voeren op de blockchain van Ethereum zijn gestegen. Kevin Beardsley van cryptobeurs Kraken over de transactieprijzen in juni:

‘Ik heb 14 dollar uitgegeven aan transactiekosten om mijn 15 dollar op CurveFinance over te dragen/te blokkeren en ik verdien een royale 0.079 dollar in wekelijkse SNX-beloningen. Ik zal in slechts 177 korte weken break even staan! En daar komen nog kosten bij om de smart contracts te sluiten.’

Analist Qiao Wang van Messari, deelt de mening van Beardsley en verwacht dat als deze hoge transactiekosten aanhouden, dit slecht is voor de concurrentiepositie van Ethereum.

‘Zolang ETH 2.0 niet volledig is uitgerold, is er een duidelijke kans voor een andere schaalbare blockchain om Ethereum te onttronen. Het betalen van 10 dollar aan transactiekosten en 15 seconden wachten op een schikking is een slechte gebruikerservaring.’

Leave a Reply