blog

Glassnode: er is genoeg ethereum beschikbaar op beurzen

By 15 januari 2021No Comments

Glassnode CTO Rafael Schultze-Kraft zegt dat er genoeg ethereum is op de verschillende cryptobeurzen. Hij zegt dat de aantallen volledig binnen het normale bereik valt. Hiermee reageert hij op analist Alex Saunders, bekend van onder andere NuggetsNews.

Nog 48 uur, dan is ethereum op

Saunders beweerde namelijk in een tweet dat crypto exchanges binnen 48 uur door hun voorraad ethereum heen kunnen zijn.

Vrij vertaald: β€˜Beurzen kunnen binnen 48 uur door hun ethereum heen zijn. De vraag is enorm gestegen. De deviezenreserves zijn de afgelopen uren met 20 procent gedaald van 10 miljoen naar 8 miljoen. Met doelen van $ 5k, $ 10k & $ 20k op lange termijn, betwijfel ik of veel HODLers hun ethereum in onder 2K zullen verkopen.’

Glassnode heeft andere mening

Rafael Schultze-Kraft van analysebedrijf Glassnode reageert op persoonlijke titel op de tweet van Alex Saunder. Hij noemt het bericht dat beurzen binnen twee dagen zonder ethereum zitten, onzin.

In zijn tweet verwees Saunders naar de ETH-wisselreserves die de afgelopen uren met twee miljoen munten zijn gedaald, van 10 miljoen naar 8 miljoen. Dit is het resultaat van de torenhoge vraag naar ETH, volgens een CryptoQuant-grafiek die hij aanhaalde.

Schultze-Kraft is echter van mening dat de daling van de saldi met twee miljoen ETH niet noodzakelijkerwijs een actieve opname betekent. Hij heeft een grafiek gedeeld, waaruit blijkt dat de saldi op dit moment hetzelfde zijn als een jaar geleden en veel hoger dan in april 2018.

Op het moment van schrijven is de koers van Ethereum is nog maar tweehonderd dollar verwijderd van een nieuwe all time high.

Leave a Reply