blogExchanges

Bitcoin schaarste wordt onderstreept door weekendplannen eToro

By 15 januari 2021No Comments

Online brokerage eToro heeft klanten gewaarschuwd dat het kopen van bitcoin en andere cryptovaluta dit weekend kan worden beperkt, tenminste als de huidige vraag aanhoudt.

Niet kunnen voldoen aan bestellingen

‘De ongekende vraag naar crypto, in combinatie met de beperkte liquiditeit, vormt een uitdaging voor ons vermogen om KOOP-bestellingen in het weekend te ondersteunen’, zei het bedrijf in een e-mail aan klanten. ‘In het licht hiervan kan het voor ons nodig zijn om in het weekend beperkingen op te leggen aan crypto-KOOP-bestellingen.’

Hoewel het bericht betrekking heeft op komend weekend, kan deze ook worden toegepast op de volgende weekenden als een soortgelijke situatie aanhoudt, vertelde een woordvoerster van eToro.

Crypto markten zijn 24 uur en 7 dagen per week open en de deelname van investeerders kan in het weekend toenemen, vooral tijdens bull runs zoals de huidige. Bitcoin is de afgelopen maand in waarde verdubbeld, van ongeveer 19.000 tot ongeveer 38.000 dollar.Maximum bedrag per klant

Als eToro de beperkingen implementeert, kan het een tijdelijk maximaal bedrag per crypto-activum voor elke klant instellen en de mogelijkheid om nieuwe crypto-aankooporders te plaatsen tijdelijk opschorten, aldus de e-mail.

‘Het is niet zeker dat we deze veranderingen dit weekend zullen moeten doorvoeren, maar we wilden ervoor zorgen dat onze klanten op de hoogte zijn van de mogelijkheid.’

Opzegtermijn voor handelaren

Vorige week gaf eToro een opzegtermijn van vier uur aan Europese klanten en sloot abrupt alle cryptomarge-transacties toen bitcoin een recordhoogte bereikte van 42.000 dollar.

‘Houd er rekening mee dat we mogelijk op zeer korte termijn verdere wijzigingen aan ons crypto-aanbod moeten aanbrengen’, waarschuwde eToro klanten in de laatste kennisgeving.

Nederland tot 23 januari

Nederlandse klanten hebben hier tot maximaal 23 januari last van. ‘Etoro zit in het proces van registratie als cryptodienst bij De Nederlandse Bank. Totdat daar over besloten is kan eToro geen cryptodiensten meer aanbieden in Nederland. We excuseren ons voor het ongemak dat dit veroorzaakt.’  Een accountmanager van Etoro liet een klant weten dat er niet op gerekend moet worden dat Etoro voor 23 januari nog overeenstemming bereikt met DNB.

In september 2019 kwam DNB met de aankondiging dat er regels zouden komen voor bedrijven die handel mogelijk maken in cryptocurrency’s zoals bitcoin, ethereum en vele anderen. BTC Direct en BLOX hebben tijdig gereageerd en zijn toegetreden tot het cryptoregister van DNB.

Leave a Reply