blog

Biden stimuleringspakket kan waarde bitcoin opkrikken

By 16 januari 2021No Comments

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden zal volgende week een nieuw stimuleringspakket aankondigen om de Amerikaanse economie een injectie te geven. Het pakket, dat zich committeert aan 1.400 dollar aan individuele stimuleringsgiften, zal in totaal meer dan 1.5 biljoen USD bedragen.

Weinig oppositie

Vanwege politieke onenigheden is het de huidige regering niet gelukt om giften van 2.000 dollar veilig te stellen. Nu de Democraten zowel het Huis als de Senaat controleren, kan Biden aandringen op een hoger bedrag, zonder al te veel oppositie.

Bovendien heeft de verkozen president gezworen de pandemie serieuzer te nemen dan de huidige president. In het pakket wordt ook veel geld opgenomen die bedoeld zijn om het uitrolprogramma van vaccins te versterken.

Het pakket reserveert ook veel geld voor minderheidsgemeenschappen. Een vertegenwoordiger van de overheid zei tegen Reuters: “Ik denk dat je een echte nadruk zult zien op deze achtergestelde gemeenschappen, waar veel hard werk te doen is.”

Tijdens bitcoin bullmarkt

Dit verse, nieuwe geld komt te midden van een historische rally in de cryptocurrency-markt. De totale marktkapitalisatie van de markt steeg onlangs boven de 1 biljoen dollar, omdat de bitcoin koers zijn vorige recordhoogte meer dan verdubbelde. De op een na grootste cryptocurrency van de markt, Ethereum, zit ook in een opwaartse trend en danst nu ook rond de hoogste prijs ooit.

In maart, toen de eerste ronde van stimuleringschecks werd aangekondigd, herstelde bitcoin net van een dip naar 3.000 dollar. Sommigen analisten in de gemeenschap zeggen dat het herstel van de bitcoin koers komt door rijkere Amerikanen. Zij hebben niet per se steun nodig van de overheid en kochten daarom massaal bitcoin. In die eerste ronde kregen Amerikanen 1.200 dollar. Dit twitteraccount houdt bij hoeveel dat nu waard is, als ze van dat bedrag bitcoin hadden gekocht.

Even terug naar nu, het is de huidige regering niet gelukt om voor elkaar te krijgen dat elke Amerikaan 2.000 dollar krijgt. In plaats daarvan wordt nu 600 dollar verzonden. Deze zijn al op weg naar gekwalificeerde Amerikanen.

Stimuleren van de markten

De nieuwe Amerikaanse regering probeert een manier te vinden om de economische gevolgen van de COVID-19-pandemie te keren. Volgens verschillende statistieken zijn de Verenigde Staten namelijk een van de zwaarst getroffen landen ter wereld. De economie sputtert (niet te zien als je naar de financiële markten kijkt), er is veel werkloosheid en de nieuwe regering wil natuurlijk goed beginnen.

Er zijn verschillende vaccins onderweg, maar er zijn zorgen dat het uitrolproces vele maanden zal duren. Een groot deel van de bevolking zal het vaccin pas in het derde kwartaal ontvangen. Dit betekent dat er mogelijk meer stimuleringschecks aan Amerikanen kunnen worden uitgedeeld voordat de pandemie voorbij is.

En dat.. is allemaal brandstof voor bitcoin.Leave a Reply