blogExchanges

Gerucht: BlockFi zoekt nieuwe financiering in aanloop naar beursgang, bieden rente op bitcoin

By 13 januari 2021No Comments

Blockworks schrijft dat BlockFi een Series D-financieringsronde wil houden om nieuwe financiering binnen te halen. BlockFi is een digitaal vermogensbeheerplatform waar je bitcoin en altcoins kunt stallen tegen rente en leningen kan aangaan.

Morgan Creek Digital zou van plan zijn om later dit jaar samen met Peter Thiel’s Valar Ventures een Series D-financieringsronde te leiden voor BlockFi. Mark Yusko, CEO van Morgan Creek, maakte het nieuws bekend aan Blockworks, maar weigerde verder commentaar te geven totdat er over de deal is onderhandeld.

BlockFi ontkent

Zac Prince, oprichter en CEO van BlockFi, reageerde via e-mail maar ontkende dat ze hiermee bezig zijn. Valar Ventures reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Aandelen BlockFi

Het in New Jersey gevestigde BlockFi heeft tot nu toe 158,7 miljoen dollar opgehaald en zei eerder dat ze van plan zijn om in de tweede helft van 2021 publiek te gaan via een Special Purpose Acquisition Company (SPAC). Dit betekent dat er gehandeld kan worden in aandelen in BlockFi.

De drie jaar oude startup begon als een aanbieder van leningen in Amerikaanse dollars, gedekt door cryptocurrency. Sindsdien heeft het zijn producten voor particuliere klanten uitgebreid met bijvoorbeeld een deposito-rekening met hoge rente en een bitcoin creditcard. Ook bieden ze nu producten en diensten voor institutionele klanten.  Vorige maand sloot BlockFi een partnerschap met Fidelity Digital Assets, dit is een bitcoinbewaardienst. Met deze partnerschap wil BlockFi met crypto-gedekte leningen aan zijn institutionele klanten verstrekken.

Eerdere financieringsrondes

Morgan Creek Digital leidde in augustus de Series C van BlockFi van 50 miljoen dollar. Valar leidde de A- en B-rondes in respectievelijk augustus 2019 en februari 2020. BlockFi is het eerste cryptocurrency bedrijf waar Valar in heeft geïnvesteerd.

BlockFi heeft veel grote en bekende investeerders. Denk bijvoorbeeld aan Susquehanna, Fidelity, CMT, Akuna, Three Arrows Capital, Hashkey en NBA-basketballer Matthew Dellavedova.

Gisteren werd ook bekend gemaakt dat Andrew Tam de nieuwe senior marketingmanager is van BlockFi. Hij werkte eerder als hoofd marketing bij Credit Karma.

‘Digitale activa versterken snel hun positie als de toekomst van consumenten- en institutionele financiën. Ik ben verheugd om mijn vroege carrière in institutionele financiën te bundelen met de tools van technologiegestuurde marketing bij BlockFi. Het leiderschapsteam levert innovatieve oplossingen en stelt wereldwijde investeerders in staat deel te nemen aan het cryptocurrency-ecosysteem,’ aldus Tam.

Leave a Reply