blog

MicroStrategy helpt andere SP500 bedrijven aan bitcoin

By 13 januari 2021No Comments

Michael Saylor en zijn IT-bedrijf MicroStrategy worden door bitcoiners de hemel ingeprezen. Sinds ze vorig jaar naar buiten traden dat ze voor 425 miljoen dollar bitcoin kochten, verspreiden ze het bitcoin gospel.

Meer winst dan normaal bedrijf

MicroStrategy heeft goed kunnen boeren door de koersstijging van bitcoin. Ze kochten hun eerste bitcoins toen de koers ongeveer 13.000 dollar was. Volgens Kevin Rooke verdienden ze in twee maanden 100 miljoen dollar met hun bitcoins. Hij vergelijkt dit met wat MicroStrategy de afgelopen 3,5 jaar verdiende met hun normale bedrijfsactiviteiten, namelijk 78 miljoen dollar.

De beslissing om te investeren had nog meer mooie gevolgen. Ten eerste steeg de aandelenkoers van het bedrijf, maar Saylor zegt dat vooral het aanzien van MicroStrategy hard steeg. Hij denkt dat zijn strategie goed te kopiëren is en raadt andere CEO’s aan om hetzelfde te doen.

Succes kopiëren

Op 12 januari kondigde Saylor een nieuw programma aan van MicroStrategy. Ze willen hulp bieden aan bedrijven om ‘te integreren met het monetaire netwerk van Bitcoin en om verschillende strategieën in te zetten.’

Samen met andere prominente figuren zoals Ross Steven, CEO van Stoneridge zal Michael Saylor de integratie van Bitcoin in strategieën voor schatkistreserve bespreken. De presentatie behandelt ook hoe bitcoin opgenomen kan worden op de balans van openbare en particuliere bedrijven. Ook wordt gesproken over wet- en regelgeving en controle.

Op gepaste afstand

MicroStrategy is het eerste beursgenoteerde bedrijf dat een aanzienlijk deel van hun activa in bitcoin heeft omgezet.  Het bedrijf heeft binnen korte tijd 70.470 bitcoins gekocht, dat is nu meer dan 1.596 miljard dollar waard. Volgens Bitcoin Treasuries is er geen ander publiek bedrijf dat zoveel bitcoins heeft.

Spreek geen bitcoins

De bitcoinwereld hoopt natuurlijk dat de succesvolle strategie van MicroStrategy zich als een olievlek uitbreidt. In november 2020 zei Raoul Pal van Real Vision, dat MicroStrategy andere bedrijven niet kan overhalen. Pal zei tegen podcaster Peter McCormack:

‘Ik denk niet dat Michael Saylor de acceptatie van bedrijven zal stimuleren, omdat hij de taal van Bitcoin spreekt en niet de taal van de treasurers van bedrijven, en dat moet gebeuren.’

Toch heeft Saylor altijd uitgesproken dat meer bedrijven in de belangrijkste activa moeten investeren. De CEO suggereerde zelfs dat miljardair Elon Musk de balans van Tesla in Bitcoin zou kunnen omzetten. Saylor vertelde Musk dat andere bedrijven op de S&P 500 zijn voorbeeld zouden volgen als Musk de digitale activa zou omarmen.

Leave a Reply