blog

Garlinghouse: Ripple kan XRP vervangen door alternatief

By 2 april 2021No Comments

In het ergste geval kan Ripple zijn eigen munt XRP vervangen door een alternatief. Dat zegt Brad Garlinghouse, CEO van Ripple op CNN. Hij reageert hiermee op een hypothetische situatie waarbij de rechtszaak van de SEC verkeerd valt.

SEC heeft winnaars uitgekozen

‘Dat zou zeker een deel van de oplossing kunnen zijn. Ik denk dat het vreemd is dat de SEC hier een soort van uitgekozen winnaars heeft: het zei dat Bitcoin geen security is, het is triest dat Ether geen security is, maar eigenlijk loopt al het andere, denk ik, een beetje gevaar. Vooral gezien wat ze hebben gedaan in de rechtszaak tegen Ripple.’

Garlinghouse en mede-oprichter van Ripple Chris Larsen worden aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission vanwege de ‘illegale’ verkoop van XRP.

150 miljoen dollar verdiend

Garlinghouse is publiekelijk niet ingegaan op de aantijgingen dat hij 150 miljoen dollar heeft verdiend met de verkoop van XRP. Dit is een kwestie voor in de rechtszaal:

‘Ik kijk erg uit naar de feiten die in de rechtszaak naar voren komen. Weet je, dit is iets waar ik niet in het openbaar op heb gereageerd, omdat de wielen van gerechtigheid langzaam bewegen. Het is belangrijk dat we de feiten achterhalen. We hoorden één kant van het verhaal van de SEC.’

Ripple is transparanter dan wie dan ook

De miljardair zegt ook dat Ripple en hijzelf transparanter zijn dan wie dan ook in de cryptocurrency-industrie, en moedigt andere marktdeelnemers aan om zo’n hoge standaard na te streven.

Begin deze week kreeg de zaak een nieuwe wending. Investeerders in XRP worden vertegenwoordigd door advocaat John Deaton en zei willen gezamenlijk een motie indienen. De SEC is hier fel op tegen en stuurde dan ook een brief naar de rechter om dit te voorkomen.

De rechter heeft het verzoek van de SEC verworpen waardoor investeerders nu een motie mogen indienen. Dit moet uiterlijk 19 april gebeuren.

De verwachting is dat op de rechtszaak op zijn vroegst op 16 augustus af wordt gewikkeld.

Leave a Reply