blogExchanges

Gaat beurs van Chicago weer bitcoin futures aanbieden?

By 25 maart 2021No Comments

Chicago Board Options Exchange (CBOE) zou bitcoin-futures opnieuw kunnen aanbieden, suggereert CEO Ed Tilly.

Boot niet missen

‘We zijn nog steeds geïnteresseerd in cryptocurrency, we hebben het niet opgegeven’, zegt Tilly in een artikel van vandaag op Bloomberg. ‘We zijn erop gebrand het hele platform uit te bouwen. Er is veel vraag vanuit de detailhandel en instellingen, en we moeten erbij zijn.’

Cboe was de eerste gereguleerde beurs ter wereld die in december 2017 bitcoin-futures aanbood, maar besloot om onbekende redenen deze dienst stop te zetten in de zomer van 2019. Ze zeiden destijds dat ze niet uitsluiten om nog eens iets met bitcoin te doen en dat ze hun aanpak gingen evalueren.

Concurrentie verloren

Dit klinkt alsof ze er niet genoeg aan verdienden of de concurrentiestrijd hadden verloren. Ze waren in december 2017 namelijk niet de enige die met bitcoin-futures op de proppen kwamen. CME Group Inc. bood hetzelfde en de producten van CME werden al snel breder geaccepteerd.

Inmiddels is CME de grootste gereguleerde beurs die bitcoin-futures aanbiedt. Gisteren had CME bijna 3 miljoen dollar aan open interest voor zijn bitcoin-futures, alleen na Binance, OKEx en Bybit, maar dit zijn niet-gereguleerde beurzen.

Bron: TheBlock & Bybt

Bitcoin ETF aanbieden

In 2019 had BZX, een dochteronderneming van Cboe, een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om aandelen van de VanEck SolidX Bitcoin Trust te noteren en te verhandelen, maar deze aanvraag trokken ze in september 2019 weer in. Maar kennelijk willen ze deze keer de boot niet missen, want eerder deze maand diende ze een soortgelijke aanvraag in bij de SEC. Wederom om aandelen van de VanEck Bitcoin Trust te vermelden en te kunnen verhandelen.

Dit wordt ook wel een ETF genoemd, een exchange traded fund. Een ETF volgt niet de waarde van één bedrijf, maar een index, in dit geval van een mandje aan cryptocurrency’s. Handelaren kopen dus ook niet die crypto’s, maar een afgeleid product hiervan. Hiermee speculeren ze op de gezamenlijke koers van die index.

Leave a Reply