blog

Fonds oud woordvoerder Trump van 9,2 miljard dollar wil in bitcoin, altcoins en ICO’s investeren

By 17 november 2020No Comments

Hedgefonds SkyBridge Capital van Anthony Scaramucci, wil ook mee kunnen spelen in de crypto industrie. Gisteren werd bekend dat het fonds de juiste papieren heeft aangeleverd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). SkyBridge beheert 9,2 miljard dollar van klanten en wellicht ken je de naam Scaramucci, hij was kortstondig woordvoerder van Donald Trump.

Let op instituties

Verhalen van grote instituties rond specifieke financiële activa zijn altijd belangrijk om op te letten. Gisteren zagen we een algemeen directeur van Citibank de afgelopen week een briefje uitgeven aan institutionele klanten waarin de toekomst van bitcoin werd vergeleken met de historische prijsstijging van goud. Er werd gespeculeerd over een koersdoel voor bitcoin van 318.000 dollar in december 2021. Het genoemde bedrag is niet het meest interessante aan het verhaal.

Eigen leven leiden

De reden waarom het verhaal zo boeiend is, is dat naarmate meer mensen het gaan geloven, hoe meer kapitaal er naar bitcoin zal stromen. Hoe meer kapitaal er in bitcoin stroomt, hoe hoger de bitcoin koers zal worden. Hoe hoger de prijs, hoe meer mensen het verhaal gaan geloven. Dit gaat net zo lang goed totdat er een flinke crash komt, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren totdat de echte FOMO volgend jaar begint.

Blijf op deze institutionele rapporten letten. Hoe meer mensen beginnen te praten over hoge koersdoelen van bitcoin, hoe meer kapitaal er zal binnenstromen. De huidige opwaartse trend lijkt daar nu al van te profiteren. Een goed voorbeeld hiervan is het effect van de aankondiging van het coronavaccin, investeerders verkochten hun goud en de goudprijs blijft maar dalen. Bitcoin daarentegen, die blijft maar stijgen.

Digitale activa en ICO’s

Terug naar SkyBridge, want zij willen hun klanten blootstellen aan de risico’s van de cryptomarkt, of zoals zij het noemen: Digitale activa. In de SEC-documenten staat dat SkyBridge voornamelijk wil investeren in andere fondsen die geld hebben op de cryptomarkten of in de bedrijven die het ecosysteem ondersteunen.

Dat betekent dus niet noodzakelijkerwijs het een investering wordt in bitcoin. SkyBridge lijkt misschien meer geïnteresseerd in de crypto-economie in het algemeen:

‘Beleggingsfondsen kunnen zonder beperking van marktkapitalisatie of technologische kenmerken of attributen (inclusief minder bekende of nieuwe digitale activa bekend als ‘altcoins’) in digitale activa beleggen en kunnen beleggen in ICO’s die in het verleden aan fraude zijn onderworpen.’

Leave a Reply