blog

Digitale dollar, euro en yuan zijn brandstof voor bitcoin, bull market is net begonnen

By 16 november 2020No Comments

Brian Kelly, de CEO van cryptocurrency investeringsfonds BKCM zegt dat de komst van een centrale bank digitale valuta (CBDC) alleen maar goed kan uitpakken voor bitcoin. Dat vertelt Kelly in een interview met Amerikaanse televisiezender CNBC.

Centrale banken zullen alleen maar meer printen

Volgens Kelly is er een belangrijk contrast tussen het beperkte aanbod van bitcoin en het eindeloze gelddrukken van centrale banken. Dit verschil wordt volgens hem alleen maar groter wanneer valuta’s zoals de dollar, de euro en de yen overgaan op een digitale variant:

“In termen van de digitale euro, yuan of digitale dollar zijn deze munten eigenlijk geen concurrentie voor Bitcoin, omdat de kernwaarde van Bitcoin is dat het een vast aanbod heeft. Ik kan me niet voorstellen dat de Europese Centrale Bank een digitale valuta uitgeeft die een vast aanbod heeft. In feite zou ik denken dat het voor hen een stuk gemakkelijker zou zijn om meer geld digitaal af te drukken. Ik denk dat dit meer risico’s met zich meebrengt voor fiatvalutahouders en het laat zien waarom Bitcoin een soort van digitaal goud is.”

Bitcoin is nog lang niet op zijn top

Op de vraag waar de bitcoin koers naartoe kan gaan, antwoord Kelly niet met een exacte voorspelling. Wel zegt de CEO dat de koers op korte termijn kan dalen:

“Bitcoin is pas 12 dagen in zijn geschiedenis meer dan 16.000 dollar waard. Ik vermoed dat er waarschijnlijk een aantal mensen zijn die eind 2017, begin 2018 hebben gekocht en die er na een lange periode van drie jaar uit willen komen. Dus ik zou niet verbaasd zijn om een correctie te zien.”

Op lange termijn blijft Kelly echter positief, hij legt dit uit aan de hand van de marktwaarde van bitcoin en goud:

“De marktwaarde van bitcoin nu is 300 miljard dollar. De totale waarde van al het bestaande goud is 10 biljoen dollar. Als de bitcoin een deel van de goudmarkt kan overhalen, dan kun je zien dat er veel ruimte voor verbetering is. Voeg daar de bitcoin halving van afgelopen voorjaar aan toe. De meeste winsten zijn te behalen na de halving, bitcoin moet nu doen wat het zou moeten doen.”

Leave a Reply