blog

Fidelity krijgt licentie in New York voor handel en bewaring van bitcoin

By 20 november 2019No Comments

Fidelity Digital Assets heeft de licentie in handen om bitcoin te kopen, verkopen, bewaren en te verplaatsen in New York. Dat maakt Fidelity bekend in een Medium-post. Deze licentie is uitgegeven door de New York State Department of Financial Services (NYDFS).

Dit is goed nieuws voor institutionele investeerders in New York. Moederbedrijf Fidelity Investments is namelijk een gerenommeerde naam in de investeringswereld. Het concern beschikt over een duizelingwekkende portefeuille van 2,46 biljoen dollar. Dat is uitgeschreven 2.460.000.000.000 dollar!

Met vertrouwen investeren in bitcoin

Het voelt een beetje tegenstrijdig aan, een centrale partij die bitcoin in bewaring houdt voor klanten. Dat gaat immers tegen de principes van bitcoin in, waarbij iedere gebruiker een eigen bank kan zijn. Maar toch hebben grote investeerders waarschijnlijk behoefte aan een partij zoals Fidelity. Die bieden een service aan om bitcoin voor hen in bewaring te houden. Zo kunnen zij met vertrouwen handelen in bitcoin.

“De diensten voor bewaring en uitvoering van de handel die wij bieden, zijn essentiële bouwstenen voor de acceptatie van digitale activa door institutionele beleggers,” zegt Michael O’Reilly, Chief Operating Officer van Fidelity Digital Assets.

“We zijn nu aangewezen als een New York Trust Company, en dat zorgt voor geloofwaardigheid en vertrouwen bij instellingen en marktdeelnemers. We zullen een leidende rol blijven spelen bij het ondersteunen van de ontwikkeling van het hele ecosysteem, en blijven ons bedrijf en onze service ontwikkelen.”

Steeds meer infrastructuur voor grote investeerders

De cryptomarkt blijft ook in 2019 groeien, en wordt er hard gewerkt aan de infrastructuur voor grote investeerders. Er komen steeds meer manieren om in bitcoin te investeren. Denk bijvoorbeeld aan bitcoin futures en bitcoin opties. Via het platform Bakkt kan je zelfs handelen in bitcoin futures die gedekt worden door bitcoin. Ook bitcoin ETF’s horen in de toekomst wellicht tot de mogelijkheden. De keuze is reuze.

Maar de meest eenvoudige manier om aan bitcoin te komen blijft simpelweg door het te kopen via een cryptocurrency broker of exchange. Zo kan je via het Nederlandstalige platform BTC Direct bitcoin kopen via iDEAL. En je kan zelf je bitcoin bewaren in een bitcoin wallet, op die manier ben je je eigen bank.

Of het kan zelfs nog makkelijker, via een app op je smartphone. Met BLOX heb je cryptocurrency’s zoals bitcoin en ethereum altijd in je broekzak. Je mist geen moment van alle actie op de cryptomarkt, en je hebt binnen een paar seconden je bitcoin binnen!

Leave a Reply