blog

Bitcoin mining bedrijven fuseren en claimen grootste mining farm ooit te bouwen in 2020

By 20 november 2019No Comments

Het Duitse bitcoin miningbedrijf Northern Bitcoin gaat fuseren met het Amerikaanse Whinstone. Samen zijn zij begonnen met de constructie van de grootste bitcoin mining farm ooit. Althans, als we het persbericht van beide bedrijven moeten geloven. Als het er echt van komt wordt de mining farm ook direct het grootste datacenter van Noord-Amerika.

Grootse plannen

Het zijn grote plannen. De mining farm krijgt een capaciteit van een gigawatt, verspreid over een terrein van ruim 40 hectare. Of, volgens het persbericht, een oppervlakte van ongeveer 57 voetbalvelden.

De eerste fase van de constructie wordt afgerond in het eerste kwartaal van 2020. Dan heeft de mining farm al een capaciteit van 300 megawatt. Verwacht wordt dat het hele terrein in het laatste kwartaal van 2020 af is.

Het miningbedrijf wil de apparatuur verhuren aan verschillende klanten. De eerste twee klanten zijn naar verluidt twee beursgenoteerde bedrijven die bitcoins minen. De bitcoin mining farm van Northern Bitcon en Whinstone kan ook gebruikt worden voor andere doeleinden, zoals het renderen van video’s en het draaien van Artificial Intelligence applicaties.

Concurrentie met China?

Het feit dat er een mining farm komt in de Verenigde Staten is interessant. De meeste activiteiten rond het minen van bitcoin vinden namelijk plaats in China. Naar schatting controleren Chinese miners ongeveer 81 procent van het bitcoin netwerk.

In China is Bitmain gevestigd, zij verstrekken gespecialiseerde hardware om bitcoins te minen. De apparatuur wordt steeds sneller, efficiënter en energiezuiniger. Daarnaast zijn de energiekosten in China laag, wat bitcoin mining aantrekkelijk maakt.

Dat klinkt positief, ware het niet dat de Chinese overheid het niet zo heeft op bitcoin en cryptocurrency’s. Chinese wetgevers hebben bijvoorbeeld ICO’s verboden in China. En het leek er ook lange tijd op dat bitcoin mining verboden zou zijn in China. Maar sinds kort is het delven van bitcoin niet meer illegaal bevonden in China.

Leave a Reply