Geen categorie

Februari 2018, de crash van Bitcoin ?

By 3 februari 2018No Comments

Sinds begin januari 2018 is bitcoin en bijna alle andere coins teruggevallen in waarde en dit fenomeen blijft nu maar aanhouden. Zeer velen worden ongerust en vele denken ook dat dit wel eens het einde van Bitcoin kan zijn. Is dit echter wel zo? Wie zal het zeggen… Maar ik denk wel dat de kracht en waarde achter deze Bitcoin nog zeker niet verloren is.

Waarom valt Bitcoin zo hard ?

Er moest al lange tijd wat terugvallen bij Bitcoin, want ze waren in waarde te hard aan het stijgen. Echter zijn ze nu in vele landen ook de Bitcoins aan het legaliseren en dat brengt zeer veel in beweging. Door deze legaliseren lijkt het mij ook het punt dat vele toch schrik beginnen krijgen en dat er tegenwoordig meer coins worden verkocht dan aangekocht in tegenstelling tot alle jaren hiervoor. Ook Zuid-Korea wou zelf Bitcoin volledig aan banden leggen, maar dit gaat niet door. Zij gaan ook de Bitcoin legaliseren maar niet aan banden leggen.

Doordat er dus tegenwoordig veel meer wordt verkocht dan aangekocht valt de market cap en dus ook de waarde van de munt.

Hoe komt het dat ook andere coins dalen in waarde ?

Net zoals bij Bitcoin zijn alle andere coins ook slachtoffer van deze legaliseren en ook de mensen die die coins in bezit hebben beginnen nu ook meer te verkopen dan te kopen. Dit brengt dus te weeg dat ook deze coins in waarde dalen op dit moment.

Komt dit nog goed ?

Ik ben vrij zeker van wel. Er zal wel nog terugval zijn, hoe lang is maar de vraag. Maar dit zal weer stabiliseren en vervolgens weer een opmars gaan maken. Ik zou dus nog niet te snel gaan panikeren. Maar het hangt hier wel vanaf welke coins je net in het bezit hebt. Ik zou zeker kijken naar de coins met een goede market cap waarde, die gaan zeker terug komen. De vele kleine coins kunnen wel eens blijven vallen en laag blijven.

Wat kan ik nu het beste doen ?

Mijn raad is altijd, kopen wanneer de prijzen laag staan en verkopen wanneer de prijzen hoog staan. Makkelijke theorie, maar wanneer staan de prijzen nu net op een laagtepunt en wanneer op een hoogtepunt is maar de vraag. Wel nu staan alle coins enorm laag, dus het is wel verstandig om nu aan te kopen, koop wel best veilige coins met een goede market cap waarde. Die coins gaan zeker terug beginnen stijgen tot vanwaar ze kwamen voor januari 2018.

Leave a Reply