blog

Expert Warren Buffett overtuigd van 300.000 dollar bitcoin na block halving

By 23 april 2020No Comments

Preston Pysh van Buffett’s Books is van mening dat de koers van bitcoin (BTC) na de halving op 12 mei tot 300.000 dollar kan stijgen.

Interessant interview

Pysh is de founder van de buffetbooks.com, een platform over investeren, zijn video’s over dit onderwerp zijn door miljoenen mensen bekeken. Hij werd geïnterviewd door Nathan Latka. Los van zijn uitspraken over bitcoin, is het interview de moeite waard om te luisteren. Er worden parallellen besproken tussen de huidige economische situatie en het Duitse populisme na de jaren 30.

In het interview bespreken ze vanaf ongeveer 01:05 uur bitcoin en de koers.

Elektriciteitskosten zijn leidend

Op het moment dat de bitcoinkoers besproken wordt, merk je dat Pysh heel zeker is van zijn overtuiging.

Ik kan je vertellen dat ik denk dat het volgende niveau 80.000 dollar tot 100.000 dollar is. Het gaat daar dwars doorheen, en het gaat waarschijnlijk direct naar 200.000 of 300.000 dollar.

Pysh zegt dat kosten van elektriciteit de belangrijkste factor is geweest in de prijs. Daarom verwacht hij dat bitcoin binnen een maand of twee na de halvering omhoog zal schieten.

Verkoop aandelen en koop bitcoin

De interviewer ging in op zijn prijsvoorspelling. Hij vroeg Pysh of het verstandig is om al je aandelen te verkopen en bitcoin te kopen op 7.000 dollar. Pysh vond dat maar een rare vraag, want dat is precies wat iedereen zou moeten doen.

Hij vertelde wel hoe zijn portfolio er uit zag. Ondanks dat hij helemaal fan is van Warren Buffett en met recht een expert genoemd kan worden, bezit Pysh geen aandelen meer.

Bitcoin heeft een eigen wil

Ze spreken ook over de gevaren de gevaren van dat grootschalig minen maar op een paar plekken voorkomt. Dit kan zorgen voor een centraal monopolie. Pysh zegt dat je hier niks aan kan doen, dat is nou eenmaal bitcoin. De markt heeft een eigen willetje.

Toch verschuift de concentratie van miners zich. Pysh merkt op dat de meeste miners in 2017 in China zaten, maar er is nu een verschuiving naar Noord-Amerika gaande.

Maar waarom? Dat weet hij niet.

In januari, voordat het nieuwe coronavirus alle krantenkoppen domineerde, voorspelde Pysh dat Bitcoin beter zou presteren dan goud.

Hij legt uit dat beleggers vluchten naar een valuta met een vaste voorraad die niet kan worden ontwaard, zoals bij fiatgeld wel gebeurt.

Leave a Reply