blog

Ethereum prijs bereikt nieuwe hoogtepunt, 20.000 dollar eind 2021?

By 4 februari 2021No Comments

Een nieuwe dag, een nieuwe all time high. Deze keer heeft Ethereum (en een paar andere altcoins) een nieuw hoogtepunt bereikt. Vannacht om 3 uur steeg de koers naar 1.403 euro (1688 dollar). De afgelopen 24 uur is de koers met meer dan 8 procent gegroeid. Maar hoe komt dit? En wat zijn de negatieve bijkomstigheden?

Sinds het begin van het jaar zijn is de koers van ethereum maar liefst 130% gestegen. Ter vergelijking: Bitcoin is dezelfde periode slechts 30% gestegen. Een reden van de stijging zou kunnen zijn, dat vanaf 8 februari Ethereum futures worden aangeboden op Chicago Mercantile Exchange (CME).

Bron: BTC Direct

Kan Ethereum stijgen naar 20.000 dollar?

Prijsvoorspellingen zijn van alle tijden, of cryptocurrency nou in een bull- of bearmarkt zit. Bij veel prijsvoorspellingen haal je je schouders op en ga je door met je leven. Maar deze komt van Raoul Pal, de CEO van Global Macro Investor. Pal is een gerespecteerde naam binnen de crypto-industrie, en spreekt en schrijft veel over macro-economie. De investeringsstrateeg ziet grote dingen voor Ethereum en doet een gewaagde prijsvoorspelling van 20.000 dollar (16.500 euro):

Hij zegt dat Ethereum met 126 procent is gestegen sinds begin 2021. Pal benadrukt dat het pas 3 februari is en dat de koers kan doorgroeien naar 20.000 dollar rond de jaarwisseling. Dit jaar denkt hij dat Digital Assets (crypto’s) alles op zal slokken. Bitcoin is het vlaggenschip en is dit jaar al met 30% gestegen.

Het online sentiment is dat 20.000 dollar ietwat optimistisch is, maar een stijging naar 5.000 dollar lijkt nu opeens haalbaar. Zeker met de fundamentele verbeteringen die er aan zitten te komen. De ontwikkeling van Ethereum 2.0 is in volle gang, waardoor schaalvergroting mogelijk is.

Schaalvergroting is een grote doorn in het oog van ’s werelds grootste smart contractnetwerk, dat momenteel onder druk staat. De transactieprijzen van Ethereum zijn gestegen tot hun hoogste niveau ooit, het kost bijna 20 dollar om een transactie te doen. Dat is niet erg als je grote bedragen heen en weer stuurt, maar DeFi heeft hier wel onder te lijden.

Transacties op de verschillende DeFi protocollen zijn voor de normale man niet echt praktisch meer. Als je voor minder dan 1.000 dollar aan tokens verhandeld, dan moet je je afvragen of die transactiekosten de moeite waard zijn. Anthony Sassano over de populariteit van decentrale beurzen op Ethereum:

Het transactievolume in januari is verdubbeld vergeleken met het vorige all time high van september.

Leave a Reply