blog

Burgemeester Miami wil belasting innen en salarissen betalen via bitcoin

By 4 februari 2021No Comments

De burgemeester van Miami, Francis Xavier Suarez, is klaar om zijn stad te positioneren als het nieuwe Silicon Valley, maar dan voor technologieliefhebbers en crypto ondernemers. Bitcoin moet hier een grote rol inspelen.

Suarez vertelde onlangs aan de pers dat bitcoin zoals hij het ziet het grootste verhaal van de komende jaren zou kunnen worden. Forbes schrijft zelfs dat Suarez denkt dat bitcoin als betaalmiddel voor salarissen van werknemers gebruikt kan worden.

Miami en bitcoin

Suarez was altijd al uitgesproken over zijn verwachtingen, maar hij voegt nu de daad bij het woord als het gaat om het ondersteunen van technologische ontwikkelingen in zijn stad. De burgemeester van Miami lanceerde onlangs de ‘How Can I Help’-campagne om geld in te zamelen om de technische industrie van Miami uit te breiden.

Om van Miami een echte bitcoinstad te maken, heeft hij drie voorstellen:

  1. De eerste is om werknemers de mogelijkheid te geven hun salaris in bitcoin te ontvangen. Dit idee is al onderzocht en zou een reeks juridische procedures moeten doorlopen voordat het wordt goedgekeurd. Medewerker van BTC Direct krijgen een deel van hun salaris in bitcoin uitbetaald. Hoe en waarom, dat lees je hier.
  2. Het tweede voorstel dat hij overweegt, is om toe te staan ​​dat belastingen in bitcoin worden betaald. Deze beslissing is veel gemakkelijker uit te voeren omdat er al juridische precedenten zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld kijken naar hoe andere steden en zelfs staten in de VS dit regelen.
  3. Tenslotte sprak hij nogmaals over zijn bereidheid om een ​​deel van de publieke rijkdom in bitcoin te investeren. Ofwel, met belastinggeld bitcoin kopen. Dit is niet illegaal, maar gezien de volatiliteit van de bitcoin koers, kan dit tot veel weerstand leiden.

Is bitcoin een goede investering voor een stad?

Suarez maakte niet bekend hoeveel geld hij zou overwegen te investeren, noch gaf hij verdere details over de huidige status van deze voorstellen. Eind vorig jaar zei hij echter open te staan ​​voor het onderzoeken van een investering van ongeveer 1% van de schatkistreserve van de stad in bitcoin.

Mocht hij dit werkelijk doen, dan stapt hij af van de lage-risico investeringen waar overheidsinstanties normaal om bekend staan. Laag risico ligt het meest voor de hand als het gaat om het opbouwen, maar vooral onderhouden van waarde. Zeker als het gaat om publiekelijk geld. Het is heel mooi dat bitcoin steeg van 20.000 naar 40.000 dollar, maar wil je als politicus het gevaar lopen dat de waarde van de stad binnen een dag met 20% kan afnemen?

Het idee om crypto-salarissen te hebben, gaat hand in hand met zijn verwachtingen om een ​​cryptovriendelijk rechtssysteem te creëren. In een interview met  FOX Business benadrukte Suarez de aantrekkingskracht van bitcoin als een lucratieve langetermijninvestering en zei dat hij het crypto-ecosysteem een ​​boost wil geven.

‘We willen een van de meest crypto-forward en technologische steden van het land zijn,’zei hij. ‘Dus we kijken naar het creëren van een regelgevingskader dat ons de gemakkelijkste plek in de Verenigde Staten maakt om zaken te doen in cryptocurrency’s.’

Leave a Reply