blog

Ethereum minen vanuit BMW i8

By 27 januari 2021No Comments

Simon Byrne heeft zes dure en gewilde grafische kaarten in de kofferbak van zijn BMW i8 geplaatst. En dat is niet alleen omdat hij het er gaaf vindt uitzien, Byrne gebruikt deze videokaarten om Ethereum te minen als hij rijdt.

Kaarten zijn gewild

De grafische kaarten (Nvidia RTX 3080s) zijn voor veel pc gamers een natte droom, daarom vroeg media outlet PC Gamer waarom de Amerikaan deze kaarten in zijn BMW heeft gebouwd. Byrne: ‘Alleen om gamers te irriteren.’

Bron: Simon Byrne

Praktisch is anders

Het idee is leuk (en het ziet er ontzettend vet uit), maar het is niet de meest praktische manier om te minen. De hele installatie van de grafische kaarten raakt snel oververhit, tenzij de kofferbak open blijft staan.

Gamers zijn waarschijnlijk geïrriteerd door Byrne’s stunt, omdat het tegenwoordig steeds moeilijker wordt om grafische kaarten te kopen, naar verluid door bots die de voorraad van de topmodellen opkopen. Degenen die de bots runnen, hebben meestal twee motieven: de grafische kaarten doorverkopen tegen een hogere prijs of ze gebruiken om cryptocurrency te minen.

HODLER op de weg

Het automerk vraagt 146.995 euro voor de plug-in hybride sportcoupé. Foto’s van de setup gepubliceerd door Hardware Times laten zien dat Byrne’s het begrijpt, zijn nummerplaat is HODLER.

Bron: Simon Byrne

Ervaring met minen

Vorig jaar bouwde Byrne een mining farm met 78 grafische kaarten voor een bedrag van ongeveer 83.000 euro. Hiervoor gebruikte hij dezelfde grafische kaarten als in de BMW.

De maandelijkse kosten zijn 1.785 euro voor elektriciteit en airconditioning. Over het algemeen wordt geschat dat deze opstelling ongeveer 17,3 ethers per maand genereert. Dankzij de dramatische stijging van de koers van Ethereum dit jaar, betekent dit dat hij ongeveer 17.000 euro per maand verdiend aan deze ethers.

Byrne zegt ook te dromen van een utopische wereld die wordt bestuurd door cryptocurrency. Hoe minen vanuit de kofferbak van een BMW hieraan bijdraagt is niet helemaal duidelijk.

Leave a Reply