blog

Deze bitcoin miljardair wil gouverneur van Californië worden

By 27 januari 2021No Comments

Chamath Palihapitiya lijkt te hinten om mee te doen aan de verkiezingsrace voor gouverneur van Californië. Palihapitiya is een vroege investeerders in bitcoin en steunt openbaar de crypto-industrie.

Daarnaast is hij ook de CEO van risicokapitaalbedrijf Social Capital. Op 26 januari deelde hij zijn ambities op twitter leek zijn bedoelingen op 26 januari in een tweet bekend te maken. Op zijn website valt onder andere te lezen dat hij een einde wil maken aan studieleningen.

Misschien al in 2022

Palihapitiya lijkt zich op te maken voor de Gubernatorial-race van 2022 of mogelijk voor een speciale verkiezing, hoewel er geen details werden verstrekt buiten zijn bedoelingen om politiek betrokken te raken.

In de tweet hierboven gebruikt de miljardair hashtag RecallGavinNewsom. Hiermee verwijst hij naar de huidige gouverneur van Californië Gavin Newsom. Er zijn 1,2 miljoen handtekeningen gehaald om Newsom af te zetten.

Palihapitiya is ontevreden over de prestaties van Newsom, vooral als het gaat om het inconsistent sluiten van de economie en een traag verlopende invoering van Covid-19-vaccins.

Een miljoen bitcoin

Voormalige Facebook-manager Palihapitiya was een vroege investeerder in Bitcoin (hij kocht een miljoen bitcoins) en hij zegt dat hij de status van de staat als toonaangevend technologisch knooppunt wil behouden:

‘Laten we van Californië het wereldwijde centrum van alle banen op het gebied van technologie en klimaat maken door onze prikkels opnieuw af te stemmen in plaats van ze weg te duwen.’

200.000 dollar per bitcoin

In een interview op 7 januari zei hij dat hij bitcoin ziet als een verzekering tegen economische onzekerheid en dat de prijs in de komende vijf tot tien jaar kan stijgen tot 200.000 dollar.

Volgens een artikel in Forbes van april 2020 kocht Palihapitiya BTC in 2013 toen de bitcoin koers ongeveer 80 per munt was, en hij beweert dat hij op een gegeven moment ongeveer vijf procent van het volledige bitcoin aanbod bezat.

Leave a Reply