blog

Bitcoin miner gigant Bitmain lijkt uit impasse te komen

By 27 januari 2021No Comments

De mede-oprichters van het Bitcoin-mijnbedrijf Bitmain hebben een schikking bereikt na een geschil over de toekomst van het bedrijf.

600 miljoen dollar aandelen

In de schikking zal de huidige CEO en voorzitter van Bitmain, Jihan Wu, zijn functie neerleggen om plaats te maken voor de andere mede-oprichter Micree Zhan. Zhan stemde ermee in om 600 miljoen dollar aan Bitmain-aandelen te kopen, wat iets meer dan de helft van het totaal vertegenwoordigt, als onderdeel van de machtsoverdracht.

Verdeel de macht

Bitmain behoudt vijf zetels in het bestuur, waarvan Zhan er drie kan kiezen, terwijl de andere twee door Wu worden benoemd. Bovendien zal een bedrijf genaamd Bitdeer een spin-off worden van Bitmain en de controle over de activiteiten van het bedrijf in Noorwegen en de Verenigde Staten overnemen.

De overeenkomst betekent het einde van een jarenlang geschil waarin beide medeoprichters met elkaar vochten om de macht in het bedrijf. Sommigen in de mininggemeenschap voerden aan dat deze machtsstrijd ervoor zorgde dat het bedrijf achter begon te lopen op de concurrenten.

Wat is Bitmain?

Bitmain is het grootste en misschien wel het meest invloedrijke miningbedrijf in de cryptocurrency-wereld. De oprichting was in 2013, en al snel kreeg het bedrijf bekendheid door zijn beruchte AntMiner-miners.

De AntMiners zijn ontzettend populair bij miners over de hele wereld.voor mijnwerkers van elke omvang wereldwijd.

Het bedrijf runt ook Antpool, de grootste miningpool ter wereld, die meer dan 7% van de hashate van Bitcoin beheert. De pool is ook verantwoordelijk voor het minen van ongeveer 8% van alle Bitcoin blokken.

Wat is de volgende stap voor Bitmain?

Met de schikking kan er eindelijk met een frisse blik naar de toekomst van het invloedrijke miningbedrijf gekeken worden. Wu, zegt dat de overeenkomst ‘een nieuwe pagina omslaat met geweldige kansen in het verschiet’ voor Bitmain. Hij vervolgde met te zeggen dat hij genoten had van zijn tijd aan het hoofd van het bedrijf en Bitmain het beste toewenste voor de toekomst terwijl hij het roer overneemt bij Bitdeer.

De miningindustrie van bitcoin laat een snelle groei zien. Dat merk je aan de almaar toenemende rekenkracht op het netwerk. Als de grootste speler in de branche zal Bitmain de groei van de sector blijven leiden, althans in de nabije toekomst.

Leave a Reply