Cyberbeveiligingsbedrijf NortonLifeLock heeft Norton Crypto gelanceerd, een tool waarmee gebruikers cryptovaluta ‘veilig’ kunnen minen via de bekende software van Norton 360.
NortonLifeLock is het cyberbeveiligingsbedrijf voor consumenten dat eerder bekend stond als Symantec. Het bedrijf veranderde zijn naam nadat Broadcom in 2019 de enterprise security software business (die zich richt op grote zakelijke klanten) van Symantec kocht.
Eerst kleine groep, dan 13 miljoen klanten
Vanaf 3 juni worden verschillende gebruikers uitgenodigd om deel te nemen aan Norton’s early adopter-programma voor Ethereum-mining. Norton is ook van plan de software beschikbaar te maken voor al zijn bijna 13 miljoen klanten. Norton benadrukte dat zijn service gebruikers in staat stelt om te minen zonder dat ze hun antivirussoftware hoeven uit te schakelen.
In gesprek met CNN Business verklaarde Norton dat het van plan is om het minen van andere ‘topcrypto’s waarmee onze leden de hoogste beloning voor hun computercapaciteit kunnen krijgen’ in de toekomst te ondersteunen.
‘Hoewel het bedrijf langzaam zal starten, met een focus op het helpen van klanten om Ethereum veilig te minen, overweegt NortonLifeLock in de toekomst gerenommeerde cryptovaluta’s toe te voegen.’
Inactieve tijd benutten
Vincent Pilette, Chief Product Officer van NortonLifeLock, is trots op het feit dat zijn bedrijf het eerste cyberbeveiligingsbedrijf is dat diensten aanbiedt waarmee miners ‘de inactieve tijd op hun pc’s veilig en gemakkelijk kunnen omzetten in een kans om digitale valuta te verdienen.’
Norton zegt superieure beveiligingsfuncties te bieden aan bestaande miningprotocollen en stelt: ‘Jarenlang hebben veel miners risico’s moeten nemen in hun zoektocht naar cryptocurrency, hun beveiliging moeten uitschakelen om te minenen niet-doorgelichte code op hun machines toe te staan. Deze zouden hun inkomsten kunnen skimmen, of zelfs ransomware planten.’
Walletbeheer Norton
Miners die via Norton inkomsten generen, ontvangen hun munten in een cloud-wallet van Norton. Het bedrijf zegt dat hiermee het risico wordt voorkomen dat de wallet verloren gaat door bijvoorbeeld een kapotte harde schijf.
Volgens Cointelegraph klopt het niet helemaal wat Norton stelt. Bestaande miners checken continu of de code wel klopt. Sinds 2013 heeft Ethminer bijdragen ontvangen op GitHub van 99 verschillende ontwikkelaars, dit laat zien dat de code een grondige collegiale toetsing heeft ondergaan. Daar moet de kanttekening bij worden gezet, dat de meeste bijdragen ver in het verleden liggen.