blog

Elon Musk op vingers getikt door financiële waakhond vanwege tweets, bericht weer over Bitcoin

By 4 juni 2021No Comments

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Tesla er op gewezen dat Elon Musk tweemaal beleid heeft geschonden. Dit gaat om tweets die hij gedeeld heeft, zonder deze voor te leggen aan bedrijfsjuristen.

Van grote invloed

Ook al gaat dit niet per se over zijn wilde uitspattingen over Dogecoin en Bitcoin, de waarschuwing van de SEC zal vast niet verkeerd vallen bij een groot deel van cryptotwitter. Musk heeft de afgelopen maanden met zijn invloed bitcoin omhoog en ook weer omlaag getweet.

The Wall Street Journal meldt dat de schendingen plaatsvonden in 2019 en 2020. De eerste ging over de productievolumes van zonnedaken en de tweede over de aandelenkoers van het bedrijf.

Juristen moeten tweets controleren

Hij tweette dat hij Tesla van de beurs zou halen met Saoedische financiering voor 420 dollar per aandeel. Naast een boete van 20 miljoen dollar moest Musk voor drie jaar aftreden als voorzitter van Tesla na een eerdere misstap. Niet alleen Musk moest een boete betalen, ook zijn bedrijf Tesla kreeg eenzelfde boete. Daarnaast werd afgesproken dat Musk al zijn tweets zou voorleggen aan juristen van Tesla.

Niet nagekomen

In correspondentie die het Journal heeft verkregen via de Freedom of Information Act, beschuldigde de SEC Musk van ‘herhaalde schendingen’ van de toezichtovereenkomst, en zei dat ‘Tesla afstand heeft gedaan van de taken die door de rechtbank zijn vereist.’

Het bedrijf was het daar niet mee eens, zei dat de tweets in kwestie niet onder de voorwaarden van de overeenkomst vielen en beschuldigde de SEC van intimidatie.

Ohnee, hij tweet weer!

Terug naar crypto, we kennen inmiddels allemaal het verhaal: Tesla kocht voor 1,5 miljard dollar bitcoin, en kondigde aan dat ze ook bitcoin zouden accepteren voor hun auto’s. Toen kwam de ommekeer, op 16 mei 2021 annuleerde hij de acceptatie van bitcoin voor auto’s. Dat deed hij omdat hij het niet eens is met de impact van bitcoin minen op het milieu.

Niet lang daarna daalde de bitcoin koers hard.

Vanochtend was het ook weer raak. Hij tweet om 03:07 vanochtend een gebroken hartje naast bitcoin. En meteen daalde de koers. Vandaag lees je hier meer over in onze technische analyse.

Leave a Reply