Bitcoinblog

Bitcoin koers zet ons met beide voeten op de grond. Handel je ernaar of bevries je?

By 4 juni 2021No Comments

Waar de zon ontzettend zijn best doet om ons te verwarmen en even de ellende van de wereld doet vergeten zet de bitcoin koers de crypto-fanaten met beide voeten op de grond.

Afgelopen week hebben we die mooie steken omlaag, naar de $33.000 gezien. Deze zullen bij menig ‘laatkomer’ flink wat paniek hebben veroorzaakt.

Die paniek is iets waar ik jullie al weken en weken in de community mee bestook natuurlijk. Dat de laatkomers, de mensen die sinds december 2020 – januari 2021 zijn ingestapt, nog comfortabel zaten was mijn probleem. Na jaren in deze turbulente markt weet ik helaas dat die gouden kussens soms flink opgeschud moeten worden. Dat maakte ook dat ik zat te wachten op een move als deze.

Op dit moment zien we veel vertwijfeling bij de ‘normale’ investeerders. Die hinken op de gedachten: Gaan we vanaf hier echt terug naar de $20.000? Of is dit een dipje? Juist het feit dat de massa niet instapt is in mijn ogen een goed teken. Helaas maar waar, de massa drijft uiteindelijk de prijs op als de grote jongens aan boord zijn.

bitcoin_koers_bevriezen_of_handelen_grafiekAfbeelding 1: 12-uurs bitcoin grafiek op cryptocurrency exchange Coinbase

Wat we hierboven zien is dat er rond medio mei enorme paniek en volume was in de markt. Dat zou gebruikt kunnen zijn door de grote spelers om vrij laag, flink in te kunnen kopen. Vanaf de huidige zone hebben we denk ik twee mogelijkheden om de bullmarkt te vervolgen.

We kunnen op de lagere tijdframes een hogere bodem neerzetten en voorzichtig opkrabbelen. Dit zou zijn rond de koers van $35.500-35.000. Dan kunnen we vandaag en dit komende weekend echter geen volume omlaag zien. Dus een kabbelend, kalm weekend kan positief zijn en vervolgd worden met een volume impuls omhoog.

Wat ik op dit moment een grotere kans zou geven is een soort van dubbele bodem rond de $33.000. Hiermee maken we geen nieuwe lows, is er wel voldoende paniek om nog meer retail-beleggers uit hun comfortzone te slaan én misschien wel de allermooiste; zouden we op een lager volume op de dagelijkse koers een bullish divergence kunnen vormen.

Die dubbele bodem is overigens ook wel een beetje een must. Als we echt onder die $30.000 zouden zakken is de koe niet gemolken, maar misschien wel geslacht.

De komende dagen zal ik dus niet aan het scherm geplakt zitten maar wel met een schuin oog in de gaten houden of onze bodem stand weet te houden.

Uiteraard krijg je ook vandaag de tip weer mee om vooruit te kijken. Hiermee voorkom je mogelijk onnodige paniek en gekke beslissingen. Dus bevries jij of doe je niets of neem je het heft in handen en handel je naar wat je ziet? Laat het ons weten in onze Discord community!

Leave a Reply