blog

Ethereum gaat naar de maan!

By 6 juni 2021No Comments

Op 3 juli zal SpaceX een Ethereum node lanceren naar het International Space Station (ISS). Dit historische monument is de eerste keer dat een Ethereum node de ruimte in is gestuurd, een indrukwekkende prestatie voor de cryptocurrency.

SpaceChain laat weten dat ze SpaceX hebben gecontracteerd om de node via de Falcon 9-raket te leveren aan het ISS.

Vierde payload

Dit is de vierde keer dat SpaceChain iets gerelateerd aan blockchain en crypto de ruimte in schiet. Nexcus Inc. zal de node installeren. Bovendien zal SpaceX zijn Falcon 9-raket ook gebruiken voor een andere reis naar het ISS op 24 juni, met drie nodes aan boord gemaakt voor Biteeu, Divine en Nexus Inc.

SpaceChain over de lancering: ‘Dit wordt de vierde lancering van de blockchain-payload van SpaceChain in de ruimte en de eerste demonstratie van de integratie van Ethereum-technologie in zijn hardware op het ISS. De missie wordt mogelijk gemaakt dankzij Nanoracks en zijn Space Act-overeenkomst met NASA.’

Transacties verifiëren vanuit ISS

De lancering van de Ethereum-node markeert een opwindende tijd voor de populaire crypto en benadrukt de real-world (en outer-world) integratie die mogelijk is met Ethereum. Ethereum-nodes worden beheerd door individuen, ook wel node-operatores genoemd.

Een node wordt gebruikt om transacties voor elk Ethereum-blok te verifiëren, het netwerk veilig te houden en ervoor te zorgen dat de gegevens nauwkeurig blijven. De integratie van de node op het ISS betekent dat SpaceChain-klanten de Ethereum-blockchain kunnen gebruiken voor wat ze maar willen, zoals bewaring van coins, maar ook voor dapps.

Elon Musk is polariserend

Voor diegene die het niet weten, de SpaceX is van Elon Musk. Hij tweette vrijdag nog over bitcoin, en direct zakte de BTC koers. Wat dat betreft komen er gemixte signalen van de Zuid-Afrikaan. Hij was ontzettend kritisch op het energieverbruik van bitcoin mining, maar staat gelukkig wel open voor kritiek. Althans, hij is met onder andere Michael Saylor en wat Amerikaanse miners in gesprek over dit onderwerp.

De lancering van de Ethereum node laat ook zien dat hij wel echt interesse heeft in de ontwikkeling van cryptocurrency. Daarnaast heeft Tesla, zijn autobedrijf, nog steeds 90% van hun eerder gekochte bitcoins in handen, ondanks de dalende koersen.

Leave a Reply