blog

Ethereum dichter bij Ethereum 2.0 na nieuwe update, breekt record, prijs stijgt 4% en topt 400 dollar

By 5 november 2020No Comments

Ethereum is nog een stapje dichterbij Ethereum 2.0, de nieuwe versie van het netwerk. Vannacht in alle hectiek tijdens de Amerikaanse verkiezingen, publiceerde een developer een belangrijke update op GitHub.

Stiekem hoor!

Adam Barlam is oprichter van blockchainbedrijf Chain Games. Hij zag vanmorgen (of vannacht in Amerika) de update van Ethereum: “Stilletjes het stortadres van Ethereum 2.0 publiceren tijdens de verkiezingsnacht. Stiekem, heel stiekem!”

Daar heeft Barlam wel een punt, de timing van het bericht op Github kon wat dat betreft niet slechter. Gelukkig houden cryptoliefhebbers alle stappen van Ethereum nauwgezet in de gaten.

Nog niet het echte stortadres

Anders dan wat Barlam doet vermoeden, is dit nog niet het definitieve adres waarnaar je jouw ethers kan versturen om te staken. Volgens de tekst op Github moet je het programma beschouwen als een tool om je ethers over te zetten naar het nieuwe Ethereum 2.0 netwerk. De tool creëert de sleutels waarmee je de munten kan overzetten. Een behoorlijk technisch proces, en alleen aan te raden wanneer je goed in de materie zit.

Deze tool is een voorloper van zogeheten fase 0 van Ethereum 2.0. Dat is de eerste versie van Ethereum’s nieuwe netwerk. In fase 0 is het mogelijk om je ethers te staken. Dat houdt in dat je jouw munten inzet om transacties op het netwerk te valideren. In ruil daarvoor krijg je ethers.

De afgelopen maanden hebben Ethereum-ontwikkelaars hard gewerkt om Ethereum 2.0 mogelijk te maken. Verschillende testnetwerken passeerden de revue, met exotische namen zoals Zinken, Spadina en Medalla. Deze testen waren succesvol, want binnenkort kan je het stortadres van Ethereum 2.0 verwachten.

Veel impact

Uren nadat het nieuws was gepubliceerd, bereikte het aantal Ethereum-adressen met ten minste 32 Ethereum een recordhoogte (ATH) van 126.852.

Het goede nieuws heeft tot nu toe nog veel effect op de Ethereum koers. De koers is vandaag met 4 procent gestegen, en er is een duidelijke stijgende trend zichtbaar. De koers is nu 342 euro, of 402 dollar. Wie weet wordt 500 dollar mogelijk als er nog meer investeerders zijn die 32 ETH sparen.

Leave a Reply