blog

CZ van Binance, Buterin en Hoskinson willen verkiezingen via blockchain

By 5 november 2020No Comments

CZ en Vitalik Buterin zijn het erover eens dat er een nieuw op blockchain-gebaseerd stemsysteem nodig is om de democratische processen in de Verenigde Staten te verbeteren. Maar een implementatie zal moeilijker worden dan het lijkt.

Bouw een mobiele stemapp

In reactie op de aanhoudende onzekerheid over het resultaat van de controversiële Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, twitterde CZ dat dit het juiste moment is voor ontwikkelaars om een ​​blockchain-gebaseerde mobiele stemapp te bouwen.

De CEO van Binance voerde aan dat een dergelijk stemsysteem de tijd zou verkorten die nodig is om de uitslag van een verkiezing te bevestigen, de privacy van kiezers zou verbeteren en vragen rond de geldigheid van resultaten zou elimineren.

En maak het gratis

CZ drong er bij ontwikkelaars op aan om aan een dergelijk systeem te werken:

‘Ontwikkel nu iets, zorg dat het wordt goedgekeurd (uiteraard de moeilijkste stap), en krijg binnen 4 jaar meer dan 300 miljoen (volledig KYC’ed) gebruikers. Elke capabele ontwikkelaar zou bereid moeten zijn om het ‘gratis’ te doen.’

Veel uitdagingen

Vitalik Buterin heeft het bericht gedeeld, maar voegde eraan hij toe dat het geen gemakkelijke taak zal worden:

‘De technische uitdagingen bij het maken van een veilig cryptografisch stemsysteem zijn aanzienlijk en worden vaak onderschat, maar IMO is richtinggevend 100% correct.’

Hij verduidelijkte dat een cryptografische benadering niet noodzakelijk betekent dat een blockchain nodig is, hoewel hij verklaarde dat het zou kunnen worden gebruikt om anti-censuurgaranties te maximaliseren.

Zijn stemmen wel geldig

Hoewel dergelijke systemen de vraag of elke stem telt kan oplossen, zijn ze nog niet in staat het probleem op te lossen om te bepalen of de stemmen in de eerste plaats wel geldig zijn.

Uiteindelijk zei Buterin dat het niet moeilijk moeten zijn om het huidige systeem te verbeteren:

De oprichter van Cardano Charles Hoskinson gelooft ook dat stemmen via de blockchain de oplossing wordt, en suggereerde vorige week dat Cardano al speciale infrastructuur heeft gebouwd om dit mogelijk te maken.

Leave a Reply