blog

Ethereum crasht met 30%, laagste prijs sinds drie maanden

By 12 maart 2020No Comments

De prijs van Ethereum (ETH) is voor het eerst in drie maanden onder de 120 euro gedaald, nadat de munt in de afgelopen 24 uur bijna 30% van zijn waarde had verloren. De ether koers is sinds januari 2018 niet meer zo hard gedaald.

Momenteel wordt één ether voor 122 euro verhandeld.

Binnen een kwartier

Nog geen 24 uur geleden was ether nog 175 euro waard. De meeste prijsactie vond de afgelopen paar uur plaats, toen de waarde binnen een kwartier met 20% afnam. Op dit moment lijkt de koers een kleine stuiterbal.

Door de daling van vandaag is ether één van de slechts presterende coins van de afgelopen 24 uur en dat is zonde, want ether was met een goed jaar bezig. Ether begon 2020 namelijk met een waarde van 113 euro. Dus een beetje positivo ziet toch een kleine winst.

Overvol Ethereum netwerk

Als gevolg van deze prijsactie is er een enorme toename aan transacties te zien op de blockchain van Ethereum. De Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft alle klanten gemeld dat ether transacties, maar ook alle transacties van alle andere tokens die gebruik maken van de blockchain van Ethereum, onderhevig zijn aan vertraging.

Elke crypto in de top 100 van CoinMarketCap, op de stablecoins na uiteraard, staan vandaag in het rood. Bijna 50 miljard dollar aan marktwaarde is vandaag verdampt. Bitcoin alleen al verloor 22 miljard dollar aan marktkapitalisatie.

Andere coins dalen mee

Ook andere cryptocurrency’s leveren flink in waarde in. Litecoin is met maar liefst 33 procent in waarde gedaald ten opzichte van gisteren, XRP met 23,6 procent. Chainlink noteerde op cryptobeurs Binance zelfs een flaschrash naar 0,0001 dollar, maar dat kwam waarschijnlijk door een technische fout.

De plotselinge dump van vandaag kun je niet los zien van de paniek veroorzaakt door het coronavirus COVID-19. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het virus tot een wereldwijde pandemie verklaard en Donald Trump verbiedt Europeanen om naar Amerika te vliegen. De beurzen, goud en ook crypto reageren op dit nieuws.

Leave a Reply