blog

Ether naar 270 dollar in aanloop van update naar Ethereum 2.0?

By 11 februari 2020No Comments

Niet alleen bitcoin gaat lekker in 2020, ook ether doet het meer dan verdienstelijk. Fundamenteel speelt er genoeg bij Ethereum, dit jaar wordt namelijk Ethereum 2.0 verwacht. Het kan goed zijn dat dit voor het nodige optimisme zorgt, de koers is sinds begin dit jaar met bijna 75 procent gestegen. Wat kunnen we nog meer van de ethereum koers verwachten?

Het grote plaatje, ether is uitgebroken

De koers van ether vertoont veel gelijkenissen met die van bitcoin. Ook ether is uit een dalende trendlijn gebroken. Dat gebeurde bij ether op 10 januari, de koers brak met overtuiging uit de rode trendlijn (cirkel).

Ook zie je dat het niveau rond 155 dollar (142 euro) belangrijk is, dat is de onderste blauwe balk op de grafiek. Sinds mei 2019 is dit een sterke ondersteuning. Na de uitbraak van 10 januari zie je dat de ether koers deze waarde nog even opzoekt voordat het de weg omhoog voortzet. Dat geven we aan met de laatste groene pijl op de grafiek.

Vanaf daar begon ether aan een indrukwekkende rally, de koers steeg met 50 procent naar 230 dollar (211 euro) in slechts twee weken tijd. Ether lijkt hier even wat op adem te komen, de koers is wat gedaald ten opzichte van het toppunt van 9 februari.

Ook ether in een stijgend kanaal

Net als bitcoin beweegt de koers van ether zich ook tussen een kanaal, twee evenwijdig lopende trendlijnen. Over het algemeen bevindt ether zich nog altijd in een stijgende trend.

Op dit moment schuurt de waarde van ether nog steeds aan de bovenkant van het kanaal, rond 220 dollar (200 euro). Mocht er een correctie volgen, dan is een daling naar de onderste trendlijn realistisch. In dat geval daalt de koers naar 200 dollar (183 euro).

Wat kunnen we van de ether koers verwachten?

De koers lijkt wat af te koelen na de flinke stijging van afgelopen twee weken. De koers van ether blijft echter altijd een verrassing, dus bespreken we beide scenario’s. Zo ben je op alles voorbereid! En hebben wij het altijd goed ????

Bullish
Stijgt de ether koers, dan is 270 dollar (247 euro) de eerstvolgende belangrijke weerstand. Deze zone komt overeen met de toppen van mei en juni 2019.

Bearish
Maar daalt de koers? Dan vindt ether waarschijnlijk ondersteuning op de onderkant van het kanaal, rond 200 dollar (183 euro).

Leave a Reply