blog

Investeerder: Bitcoin waarde groeit dit jaar nog met 190%, naar minimaal 28.300 dollar

By 11 februari 2020No Comments

Een nieuwe dag, een nieuwe hyperpositieve uitspraak over de bitcoinkoers van analist Tom Lee. Ditmaal zegt hij dat er een rally van 190% aanstaande is. Hij was te gast bij het programma PowerLunch en mocht praten over de 10.000 dollar koers van afgelopen weekend.

Bitcoin is een goede investering gebleken

Bitcoin is 2020 heel erg goed begonnen. Vanaf het begin van het jaar bereikte de groei van de bitcoinwaarde de dubbele cijfers en afgelopen weekend werd zelfs de psychologische grens van 10.000 dollar overwonnen. Zelfs nu de koers een paar honderd dollar terug is gezakt, is er nog alle reden voor optimisme. Tom Lee zegt dat bitcoin 36% gestegen is vergeleken met begin dit jaar en dat de rek er nog lang niet uit is. Hij verwacht een groei van 190%, ofwel een bitcoin van minimaal 28.300 dollar.

Begin van de bull run

Tijdens bovenstaande segment van CNBC’s Power Lunch, beweert Lee dat bitcoin aan het begin staat van een nieuwe bull run.

Er zijn dit jaar veel goede dingen voor bitcoin. Een daarvan is de block halving in mei. Maar we braken boven de 200-daagse MA (moving average) en we zijn dus terug in een bullmarkt. Er is het corona [virus] risico en geopolitieke spanning…

Vorig jaar, denk ik dat Washington de bitcoin-rally heeft gedood. Maar met de verkiezingen in het verschiet houdt Washington zich hier niet mee bezig. Dus ik denk dat Bitcoin vanaf hier heel sterk zou kunnen rallyen.

Wat betreft de verwachte sterkte van de rally voegt Lee eraan toe:

Als bitcoin boven zijn 200-dagen MA uitbreekt, wat ongeveer twee weken geleden gebeurde, dan is de gemiddelde winst over zes maanden ongeveer 190%. Dit zou dus ergens dit jaar op een recordhoogte wijzen.

Tom Lee is een rasoptimist. Zelfs tijdens de donkerste dagen van de bearmarkt van 2018 en begin 2019 bleef hij hameren op recordhoogtes voor de bitcoinkoers. Wat dat betreft zijn wij een stuk genuanceerder. Elke dinsdag- en vrijdagmiddag analyseren wij de koers op deze website en op YouTube, we bekijken een bullish en een bearish scenario.

Leave a Reply