blog

‘Er is geen next Bitcoin of Ethereum, tenzij ze zelf compleet falen’

By 7 oktober 2019No Comments

Gratis tip van BTC Nieuws: luister en bekijk zoveel mogelijk keynotes en Q&A’s van Andreas Antonopoulos. Hij is de schrijver van onder andere Mastering Bitcoin en Antonopoulos wordt gezien als een echte autoriteit in bitcoin.

Op zijn YouTube-kanaal deelt hij zijn toespraken. Onderstaande video heeft hij dit weekend gedeeld en daarin ging hij in op de wens van investeerders om de nieuwe bitcoin te vinden. Hij heeft genoeg ‘shitcoins’ gezien met de belofte om de next bitcoin te zijn, die dit niet waar kunnen maken.

De nieuwe, verbeterde bitcoin

Bitcoin is een bijzondere cryptocurrency. De eerste van zijn soort en eigenlijk nog steeds de enige die echt decentraal is en waar geen bedrijf achter zit. De munt heeft veel eigenschappen waar mensen naar op zoek zijn, vandaar dat bitcoin ook veruit de meest populaire cryptocurrency is.


Wil je ook de populairste cryptocurrency bezitten?

Tijd voor bitcoin


Dat zorgt ervoor dat veel mensen en bedrijven claimen een nieuwe, verbeterde bitcoin te hebben, om maar een graantje mee te kunnen pikken van het succes.

En veel van deze coins hebben bepaalde eigenschappen van bitcoin beter uitgewerkt dan bitcoin zelf. Denk aan betere schaalbaarheid, of meer gebruiksvriendelijkheid.

Niet geschikt bevonden

Maar dit gaat ten kostte van andere eigenschappen en als het te ver afwijkt van bitcoin, is de munt niet geschikt voor de cryptowereld, aldus Antonopoulos:

“Dus hoeveel moet het nieuwe ding zich differentiëren? Nou, dat is de echte uitdaging, want als het zich voldoende onderscheidt, als het genoeg anders is dan bitcoin, dan spreekt het weer een andere niche aan.”

Ethereum is een geslaagd voorbeeld

Een geslaagd voorbeeld vindt hij Ethereum. Ether is op veel vlakken echt anders dan bitcoin en domineert een niche, Antonopoulos: “De markt voor smart contracts op basis van virtuele machines wordt stevig bezet door Ethereum.”

Alleen als bitcoin of Ethereum zelf faalt

Er worden nieuwe, betere oplossingen bedacht en men verwacht hiermee Bitcoin of Ethereum van de troon te stoten. Dit lukt alleen als Bitcoin of Ethereum zelf volledig falen. “Kleine hacks en bans zouden voor bitcoin geen verschil maken, omdat de enige manier waarop de koningsmunt zou kunnen mislukken, is door een kritieke kwetsbaarheid die niemand kon oplossen.”

Verder ging Antonopoulos in op de intrede van JP Morgan en Facebook’s in de wereld van crypto:

“Het is niet genoeg om als Facebook of JP Morgan te zeggen: Hey, we doen ook mee aan cryptocurrency. Nee, dat kan niet. Niet genoeg.”

Bitcoin en Ethereum koop je bij BTC Direct. Neem een kijkje en maak gratis een account aan:

Ga naar BTC Direct

Leave a Reply