blog

Elon Musk zet Bitcoin in bio op Twitter, waarde schiet door 36.000 dollar

By 29 januari 2021No Comments

Elon Musk heeft zojuist zijn bio op Twitter aangepast naar #bitcoin. De bitcoin koers reageert en breekt met 36.000 dollar.

Het was onvermijdelijk

Elon Musk tweet dat het onvermijdelijk is. Dat kan slaan op het veranderen van zijn bio in #bitcoin, of iets anders. Wij hopen op het eerste.

Van Dogecoin naar bitcoin.

In het verleden liet Musk zich vooral horen als het om Dogecoin ging, maar nu doet hij hetzelfde als Jack Dorsey, de grote man van Twitter. Hieronder zie je zijn bio.

Nooit bitcoin weigeren

Begin dit jaar zei de miljardair-oprichter van Tesla en SpaceX en die net de rijkste man ter wereld was geworden, dat hij nooit zou weigeren om betaald te worden in bitcoin. Dat had een teken aan de wand moeten zijn. Hij reageerde op een tweet van Ben Mezrich, de auteur achter de film The Social Network en schrijver van Bitcoin Billionaires, die luidde: ‘Ik weiger nooit meer om betaald te worden in bitcoin.’ Het antwoord van Musk: ‘Ik ook niet.

Nu de bitcoin koers de afgelopen maand nooit eerder geziene hoogtepunten bereikte, verschijnen bitcoin en soortgelijke digitale valuta’s voor het eerst sinds de bullrun in 2017 weer op de mondiale netvliezen. De totale waarde van de gecombineerde markt voor bitcoin en cryptocurrency is nu gestegen tot meer dan 1 biljoen dollar.

Balans van Tesla

Eind 2020 speelde Musk met het idee om bitcoin aan de balans van Tesla toe te voegen.  Een week later tweette Musk, die binnen een paar jaar een bemande missie naar Mars wil realiseren, dat een toekomstige Mars-economie gebaseerd zou kunnen zijn op cryptocurrency zoals bitcoin.

Tegen short posities

Musk reageerde eerder ook op een pittige tweet waarin hij een vrouw liet zien die korte broeken van het Tesla-merk droeg, een kledingstuk dat het bedrijf eerder dit jaar bedacht om de spot te drijven met degenen die de aandelenkoers hadden geshort. In reactie op de tweet antwoordde de miljardair van Musk: ‘Bitcoin is my safe word.’

Musk heeft dus twee keer met bitcoin gereageerd op shorters. De eerste keer toen fondsen short gingen op zijn eigen aandeel en de tweede keer is vandaag. Waarschijnlijk is dit ook een reactie op de short posities van hedgefondsen op het aandeel van GameStop.

Leave a Reply