Bitcoinblog

Bitcoin koers broedt op volgende move, enorme beweging aanstaande?

By 29 januari 2021No Comments

Het heeft er alle schijn van dat de bitcoin koers aan het broeden is op een grote beweging. De afgelopen week heb ik samen met de members van Crypto Insiders vooral pingpong aanschouwd tussen de $30.000 en $34.000 dollar. Op deze vrijdagochtend lijken we wederom klem te zitten tussen de $32.000 en de $34.000 zone. Hieronder de twee scenario’s waar je absoluut vanaf vandaag rekening mee moet houden.

Bullish scenario

De $30.000-zone heeft voor nu keurig stand gehouden. Vooralsnog hebben de bulls de weerstand van $34.000 niet kunnen doorbreken.

bitcoin_koers_broedt_op_volgende_move_enorme_beweging_aanstaande_2_uus_grafiek_cryptocurrency_exchange_coinbaseAfbeelding 1: 2-uurs grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Ideale support kan gevonden worden rond de $32.000. Deze kan als springplank fungeren om door die 200 dagen moving average (MA; gele lijn) te breken die de weg boven de $34.000 blokkeert.

Als we over de horde van $35.000 kunnen komen zou de routekaart naar de recent gemaakte all time high (ATH) wel eens gemaakt zijn. In de achtervolging zou de ethereum koers ook op jacht kunnen naar nieuwe highs. Belangrijke zone om hierbij dus in de gaten te houden is het breken van de $35.000.

Altcoins zouden hierbij in USD-waarde mee kunnen liften op het succes tot deze zelf gaan accelereren.

Bearish scenario

Je hebt waarschijnlijk al meegekregen dat de reguliere markt momenteel rare sprongen maakt. AMC (Entertainment Holdings Inc) en GME (GameStop) hebben onwaarschijnlijke stijgingen gemaakt en een aantal fondsen zijn flink de dupe geworden van deze move. Precies goed zul je denken! Echter zit er een keerzijde aan dit hele verhaal. Verlies van vertrouwen van de retail-belegger kan weleens leiden tot opschudding in de reguliere markt de komende weken.

So what, I’m in bitcoin! Ja en daar ligt nu net het probleem misschien. In grote lijnen houden deze markten toch nog enigszins dezelfde trend aan. De laatkomers, de kopers die boven de $28.000 zijn gestart, hebben nog niet echt pijn gehad. Zoals we in 2017 regelmatig zagen na een flinke stijging, was het schudden aan de boom. Met een flinke shakeout werd er wat paniek gezaaid in de markt waar het na een aantal weken vrolijk doorging met stijgen. Deze paniek is er nog helemaal niet geweest. Dat is de reden dat ik denk dat deze beweging weleens zou kunnen eindigen in een flinke dip voor we de weg naar boven vervolgen.

bitcoin_koers_broedt_op_volgende_move_enorme_beweging_aanstaande_12_uus_grafiek_cryptocurrency_exchange_coinbaseAfbeelding 2: 12-uurs grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven is te zien, aan de rood omcirkelde wicks in de grafiek, dat zover rond de $29.000 veel interesse was om support te geven. Mochten we de komende dagen nogmaals de $30.000 gaan testen dan denk ik niet dat deze zone stand zal houden. Hierbij kan met een klein zetje de sneeuwbal gaan rollen en een nieuwe zone van liquiditeit gaan opzoeken rond de $26.000. Deze zone zou flink wat verwarring kunnen zaaien en mensen uit positie slaan.

Altcoins zouden hierbij meer dan 30% kunnen inleveren aan waarde en mooi een retest doen van de recente uitbraken die we hebben gezien.

Conclusie

Hou de bodem van $32.000 goed in de gaten en aan de bovenkant het doorbreken van de $34.000-35.000 zone. Een beetje pijn in de markt zou mij gunstig gezind zijn omdat ik dan weer wat kan kopen. Nieuwe hoogtes zouden van mij persoonlijk een verkoper maken.

Trade the waves not the emotions!

Leave a Reply