blog

Eind van een heftige maand voor bitcoin, 7.000 dollar in april?

By 31 maart 2020No Comments

Bitcoin vond gisterenavond weerstand op 6.600 dollar (6.000 euro), maar de koers houdt nog steeds stand op 6.400 dollar (5.820 euro). Wat kunnen we van deze week en de komende maand verwachten?

Bekijk de real-time bitcoin koers en gave statistieken op deze pagina:

Volg de actuele koers van Bitcoin

In april kan bitcoin door 6.600 dollar breken

Hieronder zie je de koersbewegingen van afgelopen dagen. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

In de nacht van zondag op maandag vond de koers nog een bodem op 5.850 dollar (5.320 euro). Nog geen dag later ging de prijs naar 6.630 dollar (6.030 euro), een stijging van ruim 13 procent!

Maar op de rode balk vindt de koers voorlopig weerstand. Deze zone was vorige week nog een ondersteuning, voordat bitcoin er op vrijdag onderdoor zakte.

De komende dagen is het te verwachten dat de koers zich in dezelfde range beweegt. Breekt bitcoin door de 6.600 dollar (6.000 euro)? Dan kan de prijs een poging doen om 7.150 dollar (6.500 euro) op te zoeken. Dat is het hoogste punt van maart.

Maar daalt bitcoin in waarde, dan is het te verwachten dat de koers de groene balk opnieuw opzoekt naar 5.850 dollar (5.320 euro).

Een gekke maand

We sluiten een bijzondere maand af. Je zou het bijna vergeten, maar begin maart bereikte bitcoin nog een waarde van 9.200 dollar (8.360 euro). Daarvoor, in de laatste week van februari, dook de koers onder de 10.00 dollar (9.030 euro). Wie wist toen dat dit pas het begin zou zijn?

De aandelenmarkten gingen onderuit, en de paniek sloeg over naar andere markten. Ook bitcoin ontkwam er niet aan, op 13 maart werd het dieptepunt van 3.850 dollar (3.500 euro) bereikt. Een daling van ruim 58 procent in vergelijking met het hoogtepunt van maart. Voor sommigen een pijnlijke maand voor de portfolio.

Maar kocht je juist precies op het dieptepunt in, dan was dit jouw geluksmaand. In dat geval heb je nu een winst van ruim 67 procent te pakken. Het zijn gekke tijden, de koers beweegt hard op en neer.

Die beweeglijkheid zie je beter wanneer je uitzoomt op de grafiek. Je kijkt nu naar december vorig jaar tot en met nu. De koers in maart maakt scherpe dalingen, maar ook grote stijgingen. Een paradijs voor daytraders, maar minder goed voor je hart wanneer je maandelijks wat bitcoin inkoopt en vaak de prijs checkt.

Op lange termijn nog steeds ondersteuning

Hoe gek het ook klinkt nu, op lange termijn ziet het er nog redelijk goed uit voor bitcoin. Je kijkt naar de prijsontwikkeling op weekniveau, van eind 2017 tot en met nu.

Als bitcoin de week boven 6.200 dollar (5.640 euro) afsluit, dan blijft de koers nog steeds standhouden op een belangrijke ondersteuning. De groene balk was in bijna heel 2018 relevant, totdat bitcoin er in november doorheen zakte. Maar in april vorig jaar schoot de waarde door de zone heen, en ook vorig jaar bleef de koers ondersteuning vinden.

Blijft bitcoin ook nu boven de groene balk, dan is dat dus een goed teken.

Hammer op maandniveau is ook positief

Je kijkt nog steeds naar dezelfde periode, maar nu is elk balkje een maand in plaats van een week. We zien nog iets wat positief kan zijn.

De laatste rode balk (in het Engels ook wel candle) is de hele maand maart. De bovenkant van de balk is het beginpunt van maart, de onderkant de waarde van nu. De strepen boven en onder de balk geven de hoogste en laagste waarde van de maand aan.

Maart vormt nu een hammer, een candle die een ommekeer van een dalende trend aangeeft. Deze zagen we voor het laatst in december vorig jaar, toen bitcoin een tijdelijke bodem vormde. Maar ook in november 2018, toen bitcoin bijna de bodem bereikte. Hebben we de bodem nu ook gezien?

Koers niet los zien van wereldwijde ontwikkelingen

Wat april ook mag brengen, we moeten de bitcoinkoers niet loszien van alle wereldwijde ontwikkelingen. De economie beweegt zich in een stroomversnelling, en elke beslissing van bijvoorbeeld de Fed of de ECB kan ook effect hebben op bitcoin. Tegelijkertijd vormt dit voor bitcoin een kans om zich los te weken van traditionele financiƫle markten, zoals de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500. De komende maanden kan bitcoin zich gaan bewijzen.

Leave a Reply