blog

Hoopgevend: tweede kwartaal gemiddeld bijna 66% winst voor bitcoin

By 31 maart 2020No Comments

Maart loopt bijna ten einde en dat betekent dat we het tweede kwartaal van 2020 in gaan. Uit data van analysebedrijf Skew blijkt dat het tweede kwartaal vaak het meest winstgevend is. Is dat deze keer ook het geval?

Niet eens het slechtste kwartaal

Skew kijkt naar de kwartaalprestaties van bitcoin in de afgelopen zes jaar. Als de prijs niet meer verandert, dan sluit bitcoin dit kwartaal af met een verlies van bijna 10,7 procent. Opvallend genoeg is dat niet eens de slechtste maand. Ter vergelijking, in 2014 daalde de bitcoinkoers met 39,4 procent. Dat kwam onder andere vanwege de onzekerheid na het faillissement van cryptobeurs Mt. Gox. 

Maar in het eerste kwartaal laat bitcoin wel vaker rode cijfers zien. Ook in 2015, 2016 en 2018 verloor bitcoin flink aan waarde. In 2018 zakte de koers zelfs met maar liefst 50,7 procent. In december 2017 werd nog het hoogtepunt van 19.600 dollar (17.875 euro) gehaald.

Gemiddelde winst van 65,7 procent

Het tweede kwartaal ziet er vaak stukken beter uit voor bitcoin. De gemiddelde winst van het tweede kwartaal is 65,7 procent. Vorig jaar schoot de koers met 161,5 procent als een raket omhoog. Vooral 2 april was toen een mooie dag, in minder dan twee uur tijd steeg de prijs van bitcoin met bijna 22 procent!

Hoe gaat bitcoin het komend kwartaal doen? Een factor die mogelijk meespeelt is de snelheid waarmee overheden de verspreiding van het coronavirus kunnen indammen. Vanwege overheidsmaatregelen ligt een groot gedeelte van de economie stil, en dat is ook terug te zien aan de koersen van de aandelenmarkten. De onzekerheid sloeg ook over op bitcoin, de koers bereikte met 3.800 dollar (3.500 euro) kort een dieptepunt.

Of onttrekt bitcoin zich komende maand van de aandelenmarkten? Komt er een nieuwe financiële crisis, dan is dit het moment voor bitcoin om zich te bewijzen als een safe haven, zoals goud dat nu is. De komende maanden worden hoe dan ook interessant om in de gaten te houden.

Leave a Reply