blog

Eerste Bitcoin tweet ooit viert vandaag dertiende verjaardag, Hal Finney schreef geschiedenis

By 11 januari 2022No Comments

Hal Finney is de allereerste ter wereld die tweette over bitcoin. In de legendarische tweet schreef Finney: Running bitcoin. Ondanks zijn overlijden is zijn twitteraccount nog online en dertien jaar later is het netwerk sterker dan ooit.

Is Finney bedenker van Bitcoin?

Computerwetenschapper Hal Finney wordt er van verdacht Satoshi Nakamoto te zijn. Finney was een vooraanstaande Amerikaanse programmeur en cryptopionier. Hij ontving zelfs de allereerste bitcoin-transactie die ooit werd uitgevoerd vanaf de wallet van Satoshi Nakamoto(daarover morgen meer). Finney ontkende de beweringen echter tot zijn dood in 2014. Hij overleed aan de spierziekte ALS.

In een van zijn laatste berichten op een Bitcoin-forum zei hij dat de ware identiteit van Satoshi Nakamoto nog steeds een mysterie voor hem bleef. Finney heeft zijn lichaam cryonisch bevroren in de hoop ooit de toekomst te zien.

Voorspellende gave

Ondanks zijn ziekte, bleef zijn geest scherp. Hij had een vooruitziende blik en sprak over een scenario’s waarin banken met bitcoin als onderpand hun eigen cryptocurrency zouden uitbrengen. Deze coins zouden dan weer bij die bank ingewisseld kunnen worden voor bitcoin. Volgens Finney zouden deze banken geen nationale valuta uitbrengen, maar elk hun eigen smaak geven aan de coins. Dit is ontzettend interessant en schuurt dicht tegen de waarheid aan.

Verschillende cryptobeurzen, zoals Binance, Coinbase en FTX, hebben een eigen cryptocurrency’s uitgegeven. Binance heeft bijvoorbeeld Binance coin uitgebracht en deze kan op Binance getrade worden voor bitcoin.

Centrale banken willen eigen crypto

De visie van Hal Finney is nogniet uitgekomen.Op dit moment speelt fiatgeld namelijk nog een grote rol in het omwisselen van cryptocurrency op deze cryptobeurzen. Daarnaast wordt er door centrale banken nu flink gewerkt aan eigen crypto’s. Zo’n beetje elke centrale bank ter wereld, waaronder de EU, de VS, Japan en China, werken sinds 2020 aan een eigen digitale centrale bankmunt, ofwel de fameuze CBDC’s. Zoals het er nu uitziet, wordt China de eerste met een eigen munt.

Leave a Reply