blog

Altcoin analyse: ATOM terug op support na all time high

By 10 januari 2022No Comments

Cosmos (ATOM) is een van de betere coins van de afgelopen weken. Cosmos maakte een all time high, om vervolgens terug te komen op support.

All time high

80% winst was niet genoeg voor Cosmos. ATOM pakte nog een paar procent extra en maakte een nieuwe all time high van bijna 39,50 euro. De coin maakte hiermee een stijging van 100% in een periode van drie weken.

De all time high was, zoals besproken in de vorige analyse, een goed punt om winst te pakken. Deze zone diende als flinke weerstand, omdat velen hier hun korte termijn winsten veiligstelde. De prijs van Cosmos kwam vervolgens terug naar een belangrijk punt; de zone die eerst als weerstand diende, wordt nu gerespecteerd als support.

ATOM kaatst bijna te perfect op de onderkant van de supportzone (onderste gele zone). Omdat dit gebeurt op een plek die eerst als weerstand (resistance) diende, noemt men dit ook wel een ‘support/resistance-flip’. Dit is zeer bullish, omdat mensen nu kopen op de plek waar mensen eerder hun ATOM verkochten. De vraag naar Cosmos wordt dus groter.

Voorbij de weerstand

Als ATOM weer richting de bovenkant gaat, is de kans nog groter dat de bovenste gele zone breekt. Hoe vaker de prijs tegen een weerstand aankomt, des te minder verkopers er zullen zijn. De verkoopkracht neemt af en kopers drukken de prijs tot een nieuwe hoogte.

Op dit moment wist er nog geen candle te sluiten boven deze weerstand. Als dit gebeurt zal Cosmos zeer waarschijnlijk een nieuwe all time high maken. Het zou een sterk teken als de koers ook een support/resistance-flip maakt op de bovenste gele zone. Wanneer dit gebeurt zal ATOM zich begeven in price discovery (prijsontdekking). Kopers en verkopers zullen hier een nieuwe overeenstemming vinden voor de koers van ATOM.

Krijg 10 euro Cosmos (ATOM) van ons

Handel in ATOM op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

Leave a Reply