blog

Bitcoin duikt voor het eerst sinds september even onder 40.000 dollar

By 10 januari 2022No Comments

Bitcoin is voor het eerst sinds september 2021 onder de 40.000 dollar gedoken. Dit is een belangrijke, psychologische grens. Tegelijkertijd moet het ook in perspectief gezien worden.

Toen bitcoin begin 2021 voor het eerst 40.000 USD (35.416 euro) waard was, sprak men van Lambo’s. En nu? Nu heerst er angst op de markt.

Bitcoin onder 40.000 dollar

Hieronder zie je de bitcoin koers, uitgedrukt in dollars. De afgelopen dagen hield bitcoin nog stand, maar de prijs is nu onder een belangrijke ondersteuning gebroken. Om in een uptrend te blijven moet bitcoin weer terug in de bovenste gele zone komen. Deze neerwaartse beweging is net ingezet.

Bitcoin koers

Wanneer de prijs van bitcoin onder de bovenste gele zone sluit, zal de volgende support op 30.000 dollar liggen. Dit is 25% onder de huidige prijs.

Wat is er aan hand?

Bitcoin is sinds de all time high van 69.000 dollar in november bezig aan een dalende trend. Dat is vrij normaal, anders zou het geen all time high zijn. De vraag is waar de bodem ligt.

Wellicht kunnen we iets leren van het verleden. Op 12 april 2021 werd de vorige all time high gehaald. Bitcoin daalde door een reeks van nieuwsberichten (Tesla accepteert geen bitocin meer, China blokkeert Bitcoin mining) en de bodem werd op 22 juli bereikt. Vanaf dat moment steeg bitcoin een aantal maanden onafgebroken.

Nu lijkt de markt gevangen te zijn door nieuws over stijgende rentetarieven in de VS. Dit heeft invloed op de aandelenmarkt, obligaties en de cryptomarkt. Alles staat in het rood sinds de FED heeft aangekondigd wellicht de rentes te verhogen in maart.

Vandaag is rood

Bitcoin is niet de enige munt die klappen vangt. Volgens de koerspagina van BTC Direct lijden ook Kyber Network (-12%), QTUM (-8%) en VeChain (-7%) aanzienlijke verliezen. Zcash komt er nog het beste van af, met een lichte stijging van bijna 2%.

Sinds afgelopen zondag heeft de cryptomarkt een slordige 100 miljard dollar in waarde ingeleverd. De totale marktwaarde van de gehele cryptomarkt is op het moment van schrijven 1,87 biljoen dollar, de teller stond zondag nog op 2 biljoen dollar.

Leave a Reply